Prvo zato ker imam pač srečo v življenju in že zeloo dolgo dobro jem doma, okej bil je včasih tudi kakšen ričet in celo goveji zrezki z grahom-haloo, ampak glede na mojo izbirčnost, so me več ali manj pošteno razvajali oz. se prilagajali mojim muham, tako da po pravici povedano nikoli nisem imel neke strašne želje po gostinski hrani. Mislim da sem bil celo večkrat razočaran kot pa zadovoljen po restavracijah, večinoma pa je bilo zgolj za pojest.

Drugo pa zato ker mi noben izmed objavljenih receptov ni bil povsem všeč, pa sem potem vedno iskal vse tiste recepte katerih kombinacije sem uporabljal, pa je vedno izpadlo drugače in sem se odločil te moje varijacije zapisati za drugič, ko bom spet imel željo po določeni jedi. Dejstvo je, da pojem več čebule kot pa krompirja, to se izkazuje tudi v receptih, saj se praktično vsak začne s čebulo, tudi pri kitajskih, kjer je sicer sveta trojica garlic, ginger& čili in dodajajo čebulo kasneje, pri meni pa je že na začetku. Druga stvar brez katere ne morem je poper, zato niti nisem pisal koliko popra dodam, pač pretiravam, ti pa si naredi po svojem okusu. Solim zelo malo, zato prav tako kot za poper  večinoma ni količin. Kot rečeno, sem si končno vzel čas, zbral, dodelal in zapisal recepte pisane na mojo kožo. Večinoma to niso avtorski recepti, sposodil sem si jih na netu, v revijah, knjigah, TV oddajah…, v kolikor je kakšen samo prepisan oz direktno povzet od koga je to tudi jasno zapisano, večinoma pa so ti recepti plod združevanja več receptov, z dodajanjem in odvzemanjem sestavin in količin, tako da so na koncu zadovoljili moje brbončice.

Za koga

Za vse neznam-ne vem-ne morem mojstre, tudi za vse tiste, ki radi dobro jedo, pa morda nimajo ideje kaj narediti, pa da ni vsak dan ista stvar, ni pa namenjena raznim tekmovalcem, pametovalcem  in samooklicanim chefom, še prav posebej pa ne vegetarijancem. Če komu kaj ne paše, naj ne čita in zapusti to stran. Slike so večinoma narejene s telefonom, okolje pa kjer sem pač takrat bil, doma, med dopustom….Tudi oprema ni profesionalna, včasih je treba tudi kaj improvizirati ali si sposodit pri sosedu. Marsikdo bo imel tudi pripombo glede platinga, ja res je da jemo tudi z očmi, vendar moj namen ni prikazovati mojega jedilnega servisa pač pa postopek in pa končni izdelek, ker tudi ko je zadeva končana jo raje pojem kot pa, da se z njo še naprej ukvarjam zaradi samega izgleda. Manekenke so že lepe, žal pa nič kaj uporabne.

Image Slider with Text
Slide 1
sm polet letu na eno tamalo sangrijo
Slide 2
me je že klicala de morm takoj domov
Slide 3
sm biu čist iz sebe pa u lukno zapelou
Slide 4
pa sm šu raj delat
Slide 5
pa je blo tko vroče
Slide 6
de sm šu raj na čoln
Slide 7
pa en tamal per naroču
Slide 8
pa še klape so pršle
Slide 9
spoznal sem še Al Capona
Slide 10
zdej nej pa kliče če upa