9.1.Tortilla con queso – Tortilje s sirom

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Španija, Mehika
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
from leftovers

9.1.Tortilla con queso – Tortilje s sirom

Težavnost: Intermediate Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 40 mins Skupni čas 1 hr
Temperatura kuhanja: 175  °C Porcij: 4

Če ti je od včeraj ostal pečen piščanec al pa puran, je tole ena vrhunska varianta za ponucat ga

Preliv

Meso

Nadev

Tortilje

Najprej popeci piščanca, če nimaš včerajšnjega

Meso

  1. piščanca narežemo na manjše koščke, prav tako chorizo, če ga le imamo, oboje skupaj v ponvi popečemo, da je piščanec zlato rjavo popečen z vseh strani, odstavimo, ohladimo

Preliv

  1. na maslu v ponvi na zmernem ognju dušimo narezano čebulo, ko je mehka dodamo česen, ko zadiši postopoma dodamo moko in ves čas mešamo,

  2. počasi prilivamo mlačno mleko, stalno mešamo, da se ne naredijo grudice

    ko dolijemo vse mleko, nadaljujemo z jušno osnovo, prav tako ves čas mešamo da preprečimo grudice

  3. mešamo dokles se ne začne gostiti, odstavimo in dodamo sir in spet mešamo, da se raztopi v omaki

Nadev

  1. v posodo damo narezan paradižnik, papriko, mlado čebulo, koruzo  in olive, premešamo

  2. dodamo 1/3 preliva, dobro premešamo, posujemo s koriandrom

svizec zavije

  1. na tortiljo damo nadev

  2. zase mal več za druge  mal manj in jih zvijemo

  3. na dno pekača damo drugo tretjino preliva, nanj pa zlagamo zvite tortilje

  4. po vrhu damo še zadnjo tretjino preliva

  5. in preko vsega bogato naribamo sir

  6. pa še nacho, no to pa je če si opazil edina kanček pekoča stvar, kar pa ne pomeni da ne smeš v preliv in nadev dodati čilija, jaz sem imel prepoved in sem na koncu na krožniku reševal situacijo s sriracho

  7. vržeš v pečico na 1750C za 35-40 min

  8. vse skupej je itak Nina mogla narest

    pa ne j še kdo reče da samo Kitajci izkoriščajo otroke

Ključne besede: tortilja,

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja