9.1.Tortilla con queso – Tortilje s sirom
Če ti je od včeraj ostal pečen piščanec al pa puran, je tole ena vrhunska varianta za ponucat ga
Preliv
Meso
Nadev
Tortilje
Najprej popeci piščanca, če nimaš včerajšnjega
Meso
-
piščanca narežemo na manjše koščke, prav tako chorizo, če ga le imamo, oboje skupaj v ponvi popečemo, da je piščanec zlato rjavo popečen z vseh strani, odstavimo, ohladimo
Preliv
-
na maslu v ponvi na zmernem ognju dušimo narezano čebulo, ko je mehka dodamo česen, ko zadiši postopoma dodamo moko in ves čas mešamo,
-
počasi prilivamo mlačno mleko, stalno mešamo, da se ne naredijo grudice
ko dolijemo vse mleko, nadaljujemo z jušno osnovo, prav tako ves čas mešamo da preprečimo grudice
-
mešamo dokles se ne začne gostiti, odstavimo in dodamo sir in spet mešamo, da se raztopi v omaki
Nadev
-
v posodo damo narezan paradižnik, papriko, mlado čebulo, koruzo in olive, premešamo
-
dodamo 1/3 preliva, dobro premešamo, posujemo s koriandrom
svizec zavije
-
na tortiljo damo nadev
-
zase mal več za druge mal manj in jih zvijemo
-
na dno pekača damo drugo tretjino preliva, nanj pa zlagamo zvite tortilje
-
po vrhu damo še zadnjo tretjino preliva
-
in preko vsega bogato naribamo sir
-
pa še nacho, no to pa je če si opazil edina kanček pekoča stvar, kar pa ne pomeni da ne smeš v preliv in nadev dodati čilija, jaz sem imel prepoved in sem na koncu na krožniku reševal situacijo s sriracho
-
vržeš v pečico na 1750C za 35-40 min
-
vse skupej je itak Nina mogla narest
pa ne j še kdo reče da samo Kitajci izkoriščajo otroke