Print Options:

31.12.Tatarska omaka huda – sauce tartare

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Skupni čas: 10 mins
Porcij 2
Description

Tatarska omaka je dobila ime po tatarskem bifteku, s katerim so jo običajno stregli v Franciji v 19. stoletju

Tatarska omaka temelji na majonezi ali aioliju
  • 8+- ž majoneza (po okusu)
  • 1 čž gorčica
  • 4 kos kumarica kisla
  • 0,5 kos šalotka
  • 1 čž kapre
  • 1 kos inčun
  • 1 čž česen mleti suhi
  • 1 čž peteršilj sveži
  • 1 čž koper
  • 1 brizg belo vino
  • sol, beli poper
navodila za pripravo
  1. v posodico damo majonezo, pa ne takoj vse, malo imamo različne okuse koliko majonezno tatarsko hočeš in tudi majoneze med seboj imajo različno intenzivni okus

  2. dodamo česen, narezane kumarice

  3. narezane kapre, inčun, peteršilj

  4. dodamo še gorčico in ostale začimbe, ter nekaj kapljic vina

  5. vse skupaj dobro premešamo in po potrebi še dosolimo in popramo

Ključne besede: tatarska omaka