31.12.Tatarska omaka huda – sauce tartare

Porcij: 2 Skupni čas: 10 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Francija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za zabave

31.12.Tatarska omaka huda – sauce tartare

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Skupni čas 10 mins
Porcij: 2

Opis

Tatarska omaka je dobila ime po tatarskem bifteku, s katerim so jo običajno stregli v Franciji v 19. stoletju

Tatarska omaka temelji na majonezi ali aioliju

navodila za pripravo

  1. v posodico damo majonezo, pa ne takoj vse, malo imamo različne okuse koliko majonezno tatarsko hočeš in tudi majoneze med seboj imajo različno intenzivni okus

  2. dodamo česen, narezane kumarice

  3. narezane kapre, inčun, peteršilj

  4. dodamo še gorčico in ostale začimbe, ter nekaj kapljic vina

  5. vse skupaj dobro premešamo in po potrebi še dosolimo in popramo

Ključne besede: tatarska omaka
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja