Enostaven avtentičen Singapurski street food recept! Recept je hiter, enostaven in okusen kot iz restavracije!
najprej pristavimo vodo, zavremo, prelijemo preko rezancev in pustimo cca 10 min, pazi da jih ne prekuhaš, odcediš
če nimaš piščanca od včeraj, narežeš prsa na koščke in jih daš kuhat za 10 min, če imaš kozice zmrznjene, jih malo pred koncev vržeš zraven da se odtajajo
pripravimo vse sestavine in na trakce narežemo papriko korenje in če imamo bambus namesto kalčkov
stepemo jajce
zmešamo sestavine za omako
v voku na olju v nekaj sekundah hitro popražimo čili, nastrgan ingver in curry, dodamo narezano papriko in korenje ter kalčke
pražimo minuto, potem pa dodamo kuhanega piščanca in kozice, dobro premešamo in pražimo še kakšno minuto
dodamo še rezance, dobro premešamo cca 2 min, da se sestavine lepo premešajo, dodamo še omako in dobro premešamo
na sredini naredimo prostor tako da rezance odrinemo na kraj in v sredino zlijemo stepeno jajce
takoj mešamo kot bi delali umešano jajce, ko pa je jajce do konca pečeno, pa vse skupaj premešamo
umaknemo z ognja, poškropimo z nekaj kapljami sezamovega olja, serviramo na krožnike in potresemo z mlado čebulo