Print Options:

7.1.Singapurski riževi rezanci – Mei Fun

Način priprave
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 15 mins Čas kuhanja: 15 mins Skupni čas: 30 mins
Porcij 4
Description

Enostaven avtentičen  Singapurski street food recept! Recept je hiter, enostaven in okusen kot iz restavracije!

idealna prilika za porabo včerajšnjega piščanca
    rezanci
  • 250 g riževi rezanci (vermicelli)
  • meso
  • 100 g piščančja prsa
  • 100 g repki kozic (olupljeni)
  • omaka
  • 1 čž čilijevi kosmiči
  • 2 ž svetla sojina omaka
  • 2 ž ostrigina omaka
  • 1 ž rižev kis
  • jajce
  • 1 kos jajce (stepeno)
  • sestavine
  • 2 ž olje
  • 2 cm ingver
  • 1 kos čili
  • 1,5 ž curry prah
  • 1 kos korenje
  • 1 kos rdeča paprika
  • 1 pest kalčki (ali bambus)
  • sezamovo olje
  • mlada čebula (za posip)
Če imaš piščanca od včeraj, bo šlo še hitreje
    rezanci
  1. najprej pristavimo vodo, zavremo, prelijemo preko rezancev in pustimo cca 10 min, pazi da jih ne prekuhaš, odcediš

  2. predpriprava
  3. če nimaš piščanca od včeraj, narežeš prsa na koščke in jih daš kuhat za 10 min, če imaš kozice zmrznjene, jih malo pred koncev vržeš zraven da se odtajajo

  4. pripravimo vse sestavine in na trakce narežemo papriko korenje in če imamo bambus namesto kalčkov

  5. stepemo jajce

  6. zmešamo sestavine za omako

  7. v voku na olju v nekaj sekundah hitro popražimo čili, nastrgan ingver in curry, dodamo narezano papriko in korenje ter kalčke

  8. pražimo minuto, potem pa dodamo kuhanega piščanca in kozice, dobro premešamo in pražimo še kakšno minuto

  9. dodamo še rezance, dobro premešamo cca 2 min, da se sestavine lepo premešajo, dodamo še omako in dobro premešamo

  10. na sredini naredimo prostor tako da rezance odrinemo na kraj in v sredino zlijemo stepeno jajce

  11. takoj mešamo kot bi delali umešano jajce, ko pa je jajce do konca pečeno, pa vse skupaj premešamo

  12. umaknemo z ognja, poškropimo z nekaj kapljami sezamovega olja, serviramo na krožnike in potresemo z mlado čebulo

Ključne besede: škampi, kozice, piščanec, rezanci