7.1.Singapurski riževi rezanci – Mei Fun
Opis
Enostaven avtentičen Singapurski street food recept! Recept je hiter, enostaven in okusen kot iz restavracije!
idealna prilika za porabo včerajšnjega piščanca
rezanci
meso
omaka
jajce
sestavine
Če imaš piščanca od včeraj, bo šlo še hitreje
rezanci
-
najprej pristavimo vodo, zavremo, prelijemo preko rezancev in pustimo cca 10 min, pazi da jih ne prekuhaš, odcediš
predpriprava
-
če nimaš piščanca od včeraj, narežeš prsa na koščke in jih daš kuhat za 10 min, če imaš kozice zmrznjene, jih malo pred koncev vržeš zraven da se odtajajo
-
pripravimo vse sestavine in na trakce narežemo papriko korenje in če imamo bambus namesto kalčkov
-
stepemo jajce
-
zmešamo sestavine za omako
-
v voku na olju v nekaj sekundah hitro popražimo čili, nastrgan ingver in curry, dodamo narezano papriko in korenje ter kalčke
-
pražimo minuto, potem pa dodamo kuhanega piščanca in kozice, dobro premešamo in pražimo še kakšno minuto
-
dodamo še rezance, dobro premešamo cca 2 min, da se sestavine lepo premešajo, dodamo še omako in dobro premešamo
-
na sredini naredimo prostor tako da rezance odrinemo na kraj in v sredino zlijemo stepeno jajce
-
takoj mešamo kot bi delali umešano jajce, ko pa je jajce do konca pečeno, pa vse skupaj premešamo
-
umaknemo z ognja, poškropimo z nekaj kapljami sezamovega olja, serviramo na krožnike in potresemo z mlado čebulo