Print Options:

12.6. Piščanec z gobami po kitajsko

Način priprave ,
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 15 mins Skupni čas: 20 mins
Porcij 4
Description

Res hiter in dober "takeout", za dneve ko nimamo veliko časa

sestavine
  • 1 kos čebula
  • 2 ž olje
  • 1 dcl belo vino
  • 200 g gobe sveže (katerekoli, od lisičk do šitak)
  • 4 strok česen
  • 1 cm ingver
  • 200 g piščančja prsa
  • 4 ž ostrigina omaka
  • 2 ž temna sojina omaka
  • sol, beli poper
  • 1 čž sladkor
  • 2,5 dcl piščančja osnova
  • 1 čž jedilni škrob (če je potrebno)
  • 1 čž sezamovo olje
  • sezam za posip
če se boš organiziral bo tole res hitro pripravljeno
  1. najprej naseckaš čebulo in jo začneš pražit, takoj nato pristaviš vodo za riž in jo soliš, ko zavre daš kuhat riž po navodilih

  2. vmes narežemo gobe, čebulo zalijemo z vinom, ko povre zalijemo še z 1dcl osnove, popramo, solili bomo na koncu

  3. ostrigino, sojino, sladkor in jušno osnovo zmešamo v skodelici

  4. čebuli dodamo gobe, pražimo da spustijo vodo

  5. narežemo piščanca na grižljaj velike koščke, ko voda od gob povre dodamo piščanca, mešamo da se enakomerno popeče z vseh strani, naribamo česen in ingver, zadišimo

  6. dolijemo omako in dobro premešamo, če je potrebno dosolimo, na zmernem ognju kuhamo še minuto.

    riž je že skuhan in ga odcedimo

    če se ti zdi omaka preveč tekoča, dodaš v žlici vode raztopljen gustin ali če si prestregel malo vode od riža

     

  7. tik pred serviranjem vmešaš še sezamovo olje, postrežeš na rižu ali testeninah in posuješ s sezamom

Ključne besede: riž piščanec gobe, kitajska, takeout