12.6. Piščanec z gobami po kitajsko
Opis
Res hiter in dober "takeout", za dneve ko nimamo veliko časa
sestavine
če se boš organiziral bo tole res hitro pripravljeno
-
najprej naseckaš čebulo in jo začneš pražit, takoj nato pristaviš vodo za riž in jo soliš, ko zavre daš kuhat riž po navodilih
-
vmes narežemo gobe, čebulo zalijemo z vinom, ko povre zalijemo še z 1dcl osnove, popramo, solili bomo na koncu
-
ostrigino, sojino, sladkor in jušno osnovo zmešamo v skodelici
-
čebuli dodamo gobe, pražimo da spustijo vodo
-
narežemo piščanca na grižljaj velike koščke, ko voda od gob povre dodamo piščanca, mešamo da se enakomerno popeče z vseh strani, naribamo česen in ingver, zadišimo
-
dolijemo omako in dobro premešamo, če je potrebno dosolimo, na zmernem ognju kuhamo še minuto.
riž je že skuhan in ga odcedimo
če se ti zdi omaka preveč tekoča, dodaš v žlici vode raztopljen gustin ali če si prestregel malo vode od riža
-
tik pred serviranjem vmešaš še sezamovo olje, postrežeš na rižu ali testeninah in posuješ s sezamom