no jest jih nisem dobil, pa sem se mal več namatral pri pripravi, pa še pol ke smo jedl
surove škampe po dolgem prerežeš
surove škampe po dolgem prerežeš na pol
ker so bili majhni sem glave odstranil in kasneje pripravil še škampovo osnovo za škampovo juho
čebulo pražimo na zmernem ognju, jo solimo, zalijemo z vinom, ko povre dodamo jušno osnovo ali vodo
čebulo popražimo povsem do mehkega
če želimo dodamo čili
na popraženo čebulo naribamo česen, ga zadišimo in dodamo škampe, najprej jih vse obrni na oklep in peci cca2 min (odvisno od velikosti), nato obrni in peci še 2 min na mesnati strani
je brezveze če noben ne vid
v ponev vlijemo rum in ga prižgemo z ognjem za flambiranje ali vžigalico...
res pazi na ogenj, da ne zakuriš kakšne omarice, izogibaj se nape ker imaš verjetno vso mastno, pa se z lahkoto vžge
ko ogenj ugasne, dodamo še maslo, pazi da nimaš preveč vroče da se ne bo zažgal
preveri okuse, po potrebi dosoli, sigurno pa še popraj, meni so sami po sebi dovolj sladki, lahko pa za piko na i, leti čez še z žlico medu
na koncu samo še potreseš s peteršiljem ali še bolje koriandrom
božansko
pa ne pozabi poplaknit