Print Options:

21.12. Ocvrte kokosove kozice s papajino omako

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 20 mins Čas kuhanja: 10 mins Skupni čas: 30 mins
Temperatura kuhanja 170  °C
Porcij 4
Description

Če ne dobimo papaje bo dober tudi mango, ni isto je pa tud dobr, v najslabšem primeru vzameš  jabolka.

Če imaš res rad hudo pekočo hrano, potem uporabi habanero, drugače si prilagodi svojemu okusu, da ne bo šla vsa pomaka v nič.
    kozice
  • 400 g repki velikih kozic (12-16 za mali prst velikih)
  • sol, poper
  • olje za cvrtje
  • Testo
  • 125 g moka
  • 1 vrečka pecilni prašek
  • 1 čž sol
  • 1 kos jajce
  • 100+- ml hladna voda
  • Oblekica
  • 50 g moke
  • 50 g panko drobtine
  • 50 g kokosova moka (kosmiči)
  • Pomaka
  • 1 kos habanero (po okusu)
  • 1 kos papaja (mango, jabolka)
  • 1 kos šalotka
  • 1 strok česen
  • 3 ž jabolčni kis
  • 0,5 cm ingver
  • 1 kos limeta (sok)
  • 1 kos pomaranča (sok)
  • 1 ž rjavi sladkor
  • 1 ščep piment
  • 0,5 čž sol
sposojeno pri Rick Steinu
    Pomaka
  1. Papajo olupimo, razpolovimo, očistimo semena, narežemo na večje kocke in damo v blender, prav tako vse ostale sestavine za omako. 

  2. Vse skupaj gladko zmeljemo. Stresemo v kozico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo na nizkem ognju cca 5 min da se omaka zgosti, če je pregosta dodamo malo vode.

  3. Testo
  4. Za testo v posodi zmešamo suhe sestavine, dodamo jajce in med mešanjem dodajamo hladno vodo, da nastane gladka zmes.

  5. Oblekica
  6. Za paniranje si pripravimo v eno posodo moko, v drugo testo v tretjo pa mešanico panko drobtin in kokosove moke.

  7. Kozice solimo in popramo, 

  8. povaljamo v moki, otresemo, 

  9. potopimo v testo, odcedimo 

  10. in povaljamo še v drobtinah. Repke v drobtinah dobro pritisnemo, da se drobtine dobro oprimejo.

  11. Cvrtje
  12. V posodi Olje segrejemo na 1700C, notri damo toliko kozic, da je med njimi še prostor. Cvremo cca 2 min, da so zlato rjave, poberemo in odložimo na papirnato brisačko

     

  13. Postrežemo s papajino omako

Ključne besede: kozice, pekoče