21.12. Ocvrte kokosove kozice s papajino omako

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mehika
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
pekoče

21.12. Ocvrte kokosove kozice s papajino omako

Težavnost: Beginner Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 30 mins
Temperatura kuhanja: 170  °C Porcij: 4

Opis

Če ne dobimo papaje bo dober tudi mango, ni isto je pa tud dobr, v najslabšem primeru vzameš  jabolka.

Če imaš res rad hudo pekočo hrano, potem uporabi habanero, drugače si prilagodi svojemu okusu, da ne bo šla vsa pomaka v nič.

kozice

Testo

Oblekica

Pomaka

sposojeno pri Rick Steinu

Pomaka

  1. Papajo olupimo, razpolovimo, očistimo semena, narežemo na večje kocke in damo v blender, prav tako vse ostale sestavine za omako. 

  2. Vse skupaj gladko zmeljemo. Stresemo v kozico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo na nizkem ognju cca 5 min da se omaka zgosti, če je pregosta dodamo malo vode.

Testo

  1. Za testo v posodi zmešamo suhe sestavine, dodamo jajce in med mešanjem dodajamo hladno vodo, da nastane gladka zmes.

Oblekica

  1. Za paniranje si pripravimo v eno posodo moko, v drugo testo v tretjo pa mešanico panko drobtin in kokosove moke.

  2. Kozice solimo in popramo, 

  3. povaljamo v moki, otresemo, 

  4. potopimo v testo, odcedimo 

  5. in povaljamo še v drobtinah. Repke v drobtinah dobro pritisnemo, da se drobtine dobro oprimejo.

Cvrtje

  1. V posodi Olje segrejemo na 1700C, notri damo toliko kozic, da je med njimi še prostor. Cvremo cca 2 min, da so zlato rjave, poberemo in odložimo na papirnato brisačko

     

  2. Postrežemo s papajino omako

Ključne besede: kozice, pekoče
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja