21.12. Ocvrte kokosove kozice s papajino omako
Opis
Če ne dobimo papaje bo dober tudi mango, ni isto je pa tud dobr, v najslabšem primeru vzameš jabolka.
Če imaš res rad hudo pekočo hrano, potem uporabi habanero, drugače si prilagodi svojemu okusu, da ne bo šla vsa pomaka v nič.
kozice
Testo
Oblekica
Pomaka
sposojeno pri Rick Steinu
Pomaka
-
Papajo olupimo, razpolovimo, očistimo semena, narežemo na večje kocke in damo v blender, prav tako vse ostale sestavine za omako.
-
Vse skupaj gladko zmeljemo. Stresemo v kozico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo na nizkem ognju cca 5 min da se omaka zgosti, če je pregosta dodamo malo vode.
Testo
-
Za testo v posodi zmešamo suhe sestavine, dodamo jajce in med mešanjem dodajamo hladno vodo, da nastane gladka zmes.
Oblekica
-
Za paniranje si pripravimo v eno posodo moko, v drugo testo v tretjo pa mešanico panko drobtin in kokosove moke.
-
Kozice solimo in popramo,
-
povaljamo v moki, otresemo,
-
potopimo v testo, odcedimo
-
in povaljamo še v drobtinah. Repke v drobtinah dobro pritisnemo, da se drobtine dobro oprimejo.
Cvrtje
-
V posodi Olje segrejemo na 1700C, notri damo toliko kozic, da je med njimi še prostor. Cvremo cca 2 min, da so zlato rjave, poberemo in odložimo na papirnato brisačko
-
Postrežemo s papajino omako