Print Options:

mešani brez glutenski Mirin kruh

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi
Težavnost Advanced
Time
Čas kuhanja: 1 hr Skupni čas: 1 hr
Temperatura kuhanja 200  °C
Porcij 4
Description

Kruh je zelo zdrav in ne vsebuje glutena. Pripomore k nadzoru teže, izboljšuje prebavo, zmanjšuje vnetja v telesu . Dober tek in prisrčen pozdrav vsem, Mira

sestavine
  • 300 g ržena moka
  • 300 g pšenična polnozrnata moka
  • 300 g polnozrnata pirina moka
  • 150 g mešanica semen za kruh
  • 150 g ovseni kosmiči
  • 50 g maslo
  • 25 g sol
  • 3 dcl mleko
  • 1 čž sladkor
  • 1 kos kvas sveži
  • 3 dcl voda
navodila za pripravo
  1. V tolpo mleko zmešamo sladkor in notri zdrobimo kvas, postavimo na čakanje, da se mal przdigne.

  2. V posodo za mešanje stresemo suhe sestavine, sol potresemo po zunanjem robu moke, maslo naj bo sobne temperature ko ga dodaš, doliješ še vodo in mleko s kvasom

  3. mešamo na srednjih obratih da se vse poveže, po potrebi dodamo moko ali vodo, nato mešamo še 5 min na nizkih obratih, testo premažemo z oljem,

  4. pokrijemo z vlažno krpo ali pvc folijo, da se testo ne suši in na toplem vzahajamo.

  5. če želiš tanjši kruh  testo potlačiš čez cel pekač in s prsti narediš hrapavo površino da je več hrustljave skorijce, zopet pusti hajati na temp 50 st da je hitreje

  6. Pečico segrejemo na 2000C in pečemo 1 uro.

Ključne besede: kruh, dieta, domača kuhinja