Kruh je zelo zdrav in ne vsebuje glutena. Pripomore k nadzoru teže, izboljšuje prebavo, zmanjšuje vnetja v telesu . Dober tek in prisrčen pozdrav vsem, Mira
V tolpo mleko zmešamo sladkor in notri zdrobimo kvas, postavimo na čakanje, da se mal przdigne.
V posodo za mešanje stresemo suhe sestavine, sol potresemo po zunanjem robu moke, maslo naj bo sobne temperature ko ga dodaš, doliješ še vodo in mleko s kvasom
mešamo na srednjih obratih da se vse poveže, po potrebi dodamo moko ali vodo, nato mešamo še 5 min na nizkih obratih, testo premažemo z oljem,
pokrijemo z vlažno krpo ali pvc folijo, da se testo ne suši in na toplem vzahajamo.
če želiš tanjši kruh testo potlačiš čez cel pekač in s prsti narediš hrapavo površino da je več hrustljave skorijce, zopet pusti hajati na temp 50 st da je hitreje
Pečico segrejemo na 2000C in pečemo 1 uro.