Print Options:

22.9.Goveji zrezki v Gobovi omaki

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi
Težavnost Beginner
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
Description

Glede na to da so pr nas eni zbirčni, pa ne sme biti gob not kadar delamo goveje zrezke, je to v bistvu gobova omaka z govejimi zrezki, ker naredimo gobovo omako posebej vzporedno v drugi posodi, ko delamo goveje zrezke, in omako zalijemo z govejo omako na koncu pa samo še dodamo zrezke, pa smo vsi srečni pa zdravi.

sestavine
  • 250 gramov jurčki, šampinjoni...
  • 1 kos čebula
  • 2 žlici olivno olje
  • 1 dcl belo vino
  • 2 strok česen
  • peteršilj
  • 2 cm zelena
  • 1 ščep muškatni orešček
  • 1 ščep majaron
  • 2,5 dcl jušna osnova
  • sol, poper
  • vegeta
Če ti niso pri srcu vsemogoče smetanove omake tako kot meni ne, je tole sigurno pravi recept zate. Tudi za zgoščevanje ni nobene moke!
  1. Na olje vržemo čebulo in zeleno, solimo, popramo, zalijemo z vinom, po potrebi še z vodo, jo zmehčamo, dodamo nastrgan česen, da zadiši in  dodamo narezane gobe. V tole nism dodal nič čilija, če pa res ne morš brez njega, ga pač dodaj.

  2. Počakamo da gobe spustijo vodo, dodamo peteršilj, kot ga pač preneseš, pazi pa na muškatni orešček in majaron, da ne pretiravaš ker sta precej močna in lahko hitro vse povozita. Počakaš da vsa voda izpari in se začnejo gobice barvati.

  3. No zdej pa če imaš pripravljene goveje zrezke v naravi omaki , dodaš v gobe omako od zrezkov, če je gosta daš eno šeflo omake pa eno vode, drgač pa kr dve omake

  4. Će nimaš omake, v vodi hitro raztopiš en želejček osnove po tvojem okusu in dodaš 2,5 dcl osnove v gobe. 

  5. Lepo premešaš, vzameš globji lonček, daš notri notri eno zajemalko gob in jih s paličnim mešalnikom zmiksaš, ter vrneš v omako. Vse skupaj dobro premešaj če se ti zdi da je omaka še vedno preredka zmiksaš še eno zajemalko. Na koncu preveriš okus, če je potrebno dodaš še malo vegete in postrežeš.

Ključne besede: gobe