Print Options:

9.3. Zeljna musaka s sirom

Kuhinja ,
Time
Čas priprave: 30 mins Čas kuhanja: 28 mins Skupni čas: 58 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
Description

res fajna zadeva, če pričakuješ obiske, vse že pripraviš prej, po ldaš pa sam še v pečico, sestavine pa so tudi načeloma vedno doma, vsaj pri nas je mleto meso, kislo zelje in sir vedno pri roki

sestavine
  • 1 kg kislo zelje
  • 1 kg mleto meso
  • 300 g sir
  • 2 kos čebula
  • sol, poper
  • 2 list lovor
  • 1 dcl belo vino
  • 4 strok česen
  • 1 ž mleta rdeča paprika
  • peteršilj
  • 50 g slanina
navodila za pripravo
  1. v primerni ognjevarni posodi na olju pražimo čebulo, jo solimo, zalijemo z vinom

    ko je čebula zmehčana, ji dodamo nariban česen, da zadiši, dodamo še lovorov list in mleto meso

  2. in na močnem ognju hitro popražimo, dodamo še slanino in mešamo, da je vse popečeno po vseh straneh

    posujemo z mleto papriko in mešamo še 1-2 min, po želji dodaš še ščep muškatnega oreščka in pretresemo iz posode

  3. če ne želimo prekisle musake, zelje hitro pod vodo oplaknemo

  4. zelje damo v pososdo in ga na visokem ognju tenstamo cca 2 min, po želji dodamo še malo mlete paprike, ogenj ugasnemo in odstavimo

    preko zelja stresemo mleto meso

  5. vzamemo najljubši sir ali pač vsakega malo

  6. in ga naribamo 

  7. potresemo ga preko mesa, kolikor bogato nam paše

  8. damo v prej ogreto pečico na 1800C in pečemo cca 30 min oz da se sir začne barvati rjavo