res fajna zadeva, če pričakuješ obiske, vse že pripraviš prej, po ldaš pa sam še v pečico, sestavine pa so tudi načeloma vedno doma, vsaj pri nas je mleto meso, kislo zelje in sir vedno pri roki
v primerni ognjevarni posodi na olju pražimo čebulo, jo solimo, zalijemo z vinom
ko je čebula zmehčana, ji dodamo nariban česen, da zadiši, dodamo še lovorov list in mleto meso
in na močnem ognju hitro popražimo, dodamo še slanino in mešamo, da je vse popečeno po vseh straneh
posujemo z mleto papriko in mešamo še 1-2 min, po želji dodaš še ščep muškatnega oreščka in pretresemo iz posode
če ne želimo prekisle musake, zelje hitro pod vodo oplaknemo
zelje damo v pososdo in ga na visokem ognju tenstamo cca 2 min, po želji dodamo še malo mlete paprike, ogenj ugasnemo in odstavimo
preko zelja stresemo mleto meso
vzamemo najljubši sir ali pač vsakega malo
in ga naribamo
potresemo ga preko mesa, kolikor bogato nam paše
damo v prej ogreto pečico na 1800C in pečemo cca 30 min oz da se sir začne barvati rjavo