9.3. Zeljna musaka s sirom

Porcij: 4 Skupni čas: 58 mins
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Balkan, domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

9.3. Zeljna musaka s sirom

Čas priprave 30 mins Čas kuhanja 28 mins Skupni čas 58 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 4

Opis

res fajna zadeva, če pričakuješ obiske, vse že pripraviš prej, po ldaš pa sam še v pečico, sestavine pa so tudi načeloma vedno doma, vsaj pri nas je mleto meso, kislo zelje in sir vedno pri roki

sestavine

navodila za pripravo

  1. v primerni ognjevarni posodi na olju pražimo čebulo, jo solimo, zalijemo z vinom

    ko je čebula zmehčana, ji dodamo nariban česen, da zadiši, dodamo še lovorov list in mleto meso

  2. in na močnem ognju hitro popražimo, dodamo še slanino in mešamo, da je vse popečeno po vseh straneh

    posujemo z mleto papriko in mešamo še 1-2 min, po želji dodaš še ščep muškatnega oreščka in pretresemo iz posode

  3. če ne želimo prekisle musake, zelje hitro pod vodo oplaknemo

  4. zelje damo v pososdo in ga na visokem ognju tenstamo cca 2 min, po želji dodamo še malo mlete paprike, ogenj ugasnemo in odstavimo

    preko zelja stresemo mleto meso

  5. vzamemo najljubši sir ali pač vsakega malo

  6. in ga naribamo 

  7. potresemo ga preko mesa, kolikor bogato nam paše

  8. damo v prej ogreto pečico na 1800C in pečemo cca 30 min oz da se sir začne barvati rjavo

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja