9.3. Filipinski riževi rezanci
Opis
Vsebuje sicer nekaj specifičnih sestavin, ki jih je pri nas težje dobiti, pa bomo uporabili nadomestke.
sestavine
omaka
priloge
kozice
navodila za pripravo
-
v ribji jušni osnovi skuhamo kozice 2-3 min, če nimaš ribje lahko uporabiš zelenjavno osnovo
-
čebulo pražimo na olju, dolijemo vino, po potrebi zalivamo še z osnovo
-
kuhati damo jajca, če imamo svinjsko kožo, jo z ostrim nožem zarežemo na kvadratke in popečemo, če nimamo bomo reševali s apnko drobtinami
-
ko je čebula popražena, zadišimo še nariban česen, dodamo mleto svinjino, med mešanjem jo popečemo z vseh strani
pristaviš vodo za rezance
-
polovico skuhanih kozic drobno narežemo
-
natrgamo dimljeno ribo, če nimaš, lahko uporabiš pečeno iz pločevinke in jo natrgaš
-
svinjini dodamo kozice in polovico natrgane ribe, premešamo, grejemo cca 2min, dodamo papriko, kurkumo, poper sladkor, ribjo omako ter cca 250 ml ribje osnove, kuhljamo cca 10 min, da tekočina povre, po potrebi tekočino še dodamo in vmešamo raztopljen jedilni škrob v 2 žlicah tekočine. Omaka ne sme biti ne tekoča ne suha, lepljiva.
-
na kuhane rezance streseš omako, okrasiš z narezanim jajcem, celimi kozicami, potreseš z dimljeno ribo, narezano mlado čebulo in zdrobljeno pečeno svinjsko kožo ali pač samo s praženimi panko drobtinami, po želji dodaš krhlje limone