Piščanec s štirimi siri je družinski recept, najprimernejši za hladne zimske nedelje.
piščančja prsa solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in po želji s kajenskim poprom
na olivnem olju prsa lepo pečemo, če želimo lahko dodamo še narezano čebulo, korenje, zeleno, zalijemo z vinom
ko so prsa lepo popečena z vseh strani
jih poberemo ven
narežemo na rezine in zlagamo v keramične posodice, lahko po eno porcijo ali v večjo vse skupaj
vmes stopimo maslo in
popražimo drobtine
meso prekrijemo z eno vrsto sira, dodamo preko meso in drugo vrsto sira
in tako dokler ne pridemo skoraj do vrha
naredimo še veloute, kar ni nič drugega kot bešamel vendar narejen z jušno osnovo in ne mlekom
naredimo malo bolj gostega, za še bogatejši okus dodamo še nariban sir in po želji malo tartufate
prelijemo čez sestavljenko in damo v ogreto pečico na 200°C za 15 min
potegnemo ven, potresemo z drobtinami in naribanim sirom, ter vrnemo še za 5 min, da se hrustljavo zapeče
potresemo s peteršiljem in postrežemo