8.2. Piščanec s štirimi siri

Porcij: 4 Skupni čas: 45 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja, Italija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

8.2. Piščanec s štirimi siri

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 30 mins Skupni čas 45 mins
Temperatura kuhanja: 200  C Porcij: 4

Opis

Piščanec s štirimi siri je družinski recept, najprimernejši za hladne zimske nedelje.

sestavine

piščanec

drobtine

omaka veloute

4 siri po želji

navodila za pripravo

  1. piščančja prsa solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in po želji s kajenskim poprom

  1. na olivnem olju prsa lepo pečemo, če želimo lahko dodamo še narezano čebulo, korenje, zeleno, zalijemo z vinom

  1. ko so prsa lepo popečena z vseh strani

  1. jih poberemo ven

  1. narežemo na rezine in zlagamo v keramične posodice, lahko po eno porcijo ali v večjo vse skupaj

  1. vmes stopimo maslo in 

  1. popražimo drobtine

  1. meso prekrijemo z eno vrsto sira, dodamo preko meso in drugo vrsto sira

  1. in tako dokler ne pridemo skoraj do vrha

  1. naredimo še veloute, kar ni nič drugega kot bešamel vendar narejen z jušno osnovo in ne mlekom

    naredimo malo bolj gostega, za še bogatejši okus dodamo še nariban sir in po želji malo tartufate

  1. prelijemo čez sestavljenko in damo v ogreto pečico na 200°C za 15 min

  1. potegnemo ven, potresemo z drobtinami in naribanim sirom, ter vrnemo še za 5 min, da se hrustljavo zapeče

  1. potresemo s peteršiljem in postrežemo

Ključne besede: piščanec 4 siri, Four Cheese Chicken

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja