8.2. Piščanec s štirimi siri
Opis
Piščanec s štirimi siri je družinski recept, najprimernejši za hladne zimske nedelje.
sestavine
piščanec
drobtine
omaka veloute
4 siri po želji
navodila za pripravo
-
piščančja prsa solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in po želji s kajenskim poprom
-
na olivnem olju prsa lepo pečemo, če želimo lahko dodamo še narezano čebulo, korenje, zeleno, zalijemo z vinom
-
ko so prsa lepo popečena z vseh strani
-
jih poberemo ven
-
narežemo na rezine in zlagamo v keramične posodice, lahko po eno porcijo ali v večjo vse skupaj
-
vmes stopimo maslo in
-
popražimo drobtine
-
meso prekrijemo z eno vrsto sira, dodamo preko meso in drugo vrsto sira
-
in tako dokler ne pridemo skoraj do vrha
-
naredimo še veloute, kar ni nič drugega kot bešamel vendar narejen z jušno osnovo in ne mlekom
naredimo malo bolj gostega, za še bogatejši okus dodamo še nariban sir in po želji malo tartufate
-
prelijemo čez sestavljenko in damo v ogreto pečico na 200°C za 15 min
-
potegnemo ven, potresemo z drobtinami in naribanim sirom, ter vrnemo še za 5 min, da se hrustljavo zapeče
-
potresemo s peteršiljem in postrežemo