Okusna in hitro pripravljena #to go# zadeva,
precej bolj preprosta kot bami goreng, ok mal zaostaja tud po okusu, ampak če se mudi je pa tole več kot sprejemljivo. Maš tud verzijo s tofujem, ampak tega pri nas ni na seznamu, je pol že bol da daš notri svinjino ali kozice.
Od zelenjave naj bi bilo notri zelje, stebelna zelena, korenje in rdeča paprika, na koncu potreseno z zeleno čebulo. Dodaš lahko tudi kalčke, por in tudi gobe, pač stvar okusa oz kar imamo pri roki itak je bistvo omaka.
No tukaj pa moramo precej paziti na sol, najbol bo da čebule nič ne soliš, dosoliš še vedno lahko, če nimaš svetle sojine omake , daš enako količino temne in vode, tukaj je slana tudi osnova, če delaš iz kocke ali želeja
Najprej damo piščanca v marinado; prsa narežemo na grižljaj velike koščke, damo v globok krožnik, potresemo s poprom, sodo in cornstarch, premešamo, zalijemo še z vinom in sojino in še enkrat dobro premešamo.
V skodelici zmešamo sestavine za omako. Pristavimo vodo za testenine, skuhamo jih vmes
Na segretem olju pražimo narezano čebulo, 2-3min, zalijemo z vinom, povremo, dodamo nariban česen in ingver, ko zadiši dodamo še naribano korenje in tanko narezano zeleno, pražimo cca 2-3 min,
dodamo mariniranega piščanca, ko je dobro prekuhan, dodamo zelje, papriko, por, dobro premešamo, tenstamo 1-2 min, zalijemo z omako
dodamo kalčke ter testenine, dobro premešamo in postrežemo in potresemo z mlado čebulo