Print Options:

7.9. Piščančji Chow mein- 炒面

Način priprave , ,
Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Intermediate
Porcij 4
Description

Okusna in hitro pripravljena #to go# zadeva,

precej bolj preprosta kot bami goreng, ok mal zaostaja tud po okusu, ampak če se mudi je pa tole več kot sprejemljivo. Maš tud verzijo s tofujem, ampak tega pri nas ni na seznamu, je pol že bol da daš notri svinjino ali kozice.

Notri damo več ali manj kar nam paše, v bistvu naj bi bila to bolj vegi stir-fried jed ampak brez mesa pri nas ne gre.
  • 2 ž olje
  • 1 kos čebula
  • 1 dcl belo vino
  • 2 cm ingver
  • 4 strok česen
  • sol, poper
  • 1 steblo zelena
  • 0,5 kos rdeča paprika
  • 0,5 kos por
  • 1 pest zelje
  • 1 pest kalčki
  • 0,5 kos korenje
  • 2 kos mlada čebula
  • marinada
  • 1 ž belo vino
  • 0,5 čž beli poper
  • 0,5 čž soda bikarbona
  • 1 ž svetla sojina omaka
  • 350 g piščančja prsa
  • omaka
  • 1 ž svetla sojina omaka
  • 1 ž temna sojina omaka
  • 2 ž ostrigina omaka
  • 2 ž riževo vino
  • 2 čž sezamovo olje
  • čž rjavi sladkor
  • 0,25 čž beli poper
  • 2 čž jedilni škrob
  • 1,25 dcl piščančja osnova
navodila za pripravo
  1. Od zelenjave naj bi bilo notri zelje, stebelna zelena, korenje in rdeča paprika, na koncu potreseno z zeleno čebulo. Dodaš lahko tudi kalčke, por in tudi gobe, pač stvar okusa oz kar imamo pri roki itak je bistvo omaka.

    No tukaj pa moramo precej paziti na sol, najbol bo da čebule nič ne soliš, dosoliš še vedno lahko, če nimaš svetle sojine omake , daš enako količino temne in vode, tukaj je slana tudi osnova, če delaš iz kocke ali želeja

  2. Najprej damo piščanca v marinado; prsa narežemo na grižljaj velike koščke, damo v globok krožnik, potresemo s poprom, sodo in cornstarch, premešamo, zalijemo še z vinom in sojino in še enkrat dobro premešamo.

  3. V skodelici zmešamo sestavine za omako. Pristavimo vodo za testenine, skuhamo jih vmes

  4. Na segretem olju pražimo narezano čebulo, 2-3min, zalijemo z vinom, povremo, dodamo nariban česen in ingver, ko zadiši dodamo še naribano korenje in tanko narezano zeleno, pražimo cca 2-3 min,

  5. dodamo mariniranega piščanca, ko je dobro prekuhan, dodamo zelje, papriko, por, dobro premešamo, tenstamo 1-2 min, zalijemo z omako

  6. dodamo kalčke ter testenine, dobro premešamo  in postrežemo in potresemo z mlado čebulo

Ključne besede: Kitajska