no za spremembo zraven ni kuskus, krompirček, ki je zraven pa ni čist maroški, je pa hudo okusen
v globokem krožniku ali drugi primerni stekleni ali keramični posodi, zmešamo sestavine za marinado
če nimamo že pripravljenih kosov, jim odstranimo kost in kožo, ter jih dobro povaljamo v marinadi, če smo hudo lačni pustimo marinirati vsaj 20-30min
medtem ko se meso marinira, olupimo krompir in ga narežemo na četrtine ali osmine, pač odvisno od velikosti
kuhamo nekje 10-15 min, vsekakor ne do konca
krompir odcedimo in ga z oljem, poprom, soljo, origanom in polovico parmezana dobro zmasiramo
parmezan naribamo - tisti iz vrečke za špagete se ne obnese
posujemo radodarno oz po okusu
in ja en na konc sem mal kajenca dodal
ko si je piščanček dovolj odpočil, ga damo v pekač, pa če želimo še gobe pa šparglje okol naložimo
če imaš večje kose krompirja, daš lahko ene 10 min prej v pečico, da bo istočasno s piščancem lepo pečen
dodamo še piščanca in pečemo na 1800C cca 40 min odvisno od velikosti zabatkov, ne ga presušit
no, ker pa ne hujšajo vsi, sem dal kožo posebej na krompir, ja kr solzne oči sem imel