Print Options:

7.3. Maroški piščanec iz pečice

Kuhinja ,
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 40 mins Čas kuhanja: 40 mins Skupni čas: 1 hr 20 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
Description

no za spremembo zraven ni kuskus, krompirček, ki je zraven pa ni čist maroški, je pa hudo okusen

sestavine
    marinada
  • 4 žlice olivno olje
  • 2 čajna žlička peteršilj (suhi)
  • 2 čajna žlička koriander listi (suhi)
  • 2 čajna žlička sladka paprika
  • 1 čajna žlička česen (mleti)
  • 1 čajna žlička koriander (semena, mleti)
  • 0,5 čajna žlička kajenski poper (ali več)
  • 0,5 kos limona (sok)
  • sol, poper
  • meso
  • 4 kos piščančje stegno (večji, brez kosti in kože)
  • krompir
  • 8 kos krompir (večji)
  • olivno olje
  • 300 gramov parmezan (riban, ne za špagete)
  • poper, sol
  • 2 čajna žlička origano
  • kajenski poper
  • gobe
  • šparglji
navodila za pripravo
  1. v globokem krožniku ali drugi primerni stekleni ali keramični posodi, zmešamo sestavine za marinado

  2. če nimamo že pripravljenih kosov, jim odstranimo kost in kožo, ter jih dobro povaljamo v marinadi, če smo hudo lačni pustimo marinirati vsaj 20-30min

  3. medtem ko se meso marinira, olupimo krompir in ga narežemo na četrtine ali osmine, pač odvisno od velikosti

    kuhamo nekje 10-15 min, vsekakor ne do konca

  4. krompir odcedimo in ga z oljem, poprom, soljo, origanom in polovico parmezana dobro zmasiramo

  5. parmezan naribamo - tisti iz vrečke za špagete se ne obnese

  6. posujemo radodarno oz po okusu

  7.  in ja en na konc sem mal kajenca dodal

  8. ko si je piščanček dovolj odpočil, ga damo v pekač, pa če želimo še gobe pa šparglje okol naložimo

  9. če imaš večje kose krompirja, daš lahko ene 10 min prej v pečico, da bo istočasno s piščancem lepo pečen

  10. dodamo še piščanca in pečemo na 1800C cca 40 min odvisno od velikosti zabatkov, ne ga presušit

  11. no, ker pa ne hujšajo vsi, sem dal kožo posebej na krompir, ja kr solzne oči sem imel

Ključne besede: Maroko, Mediteranska kuhinja, krompir, piščanec