7.3. Maroški piščanec iz pečice
Opis
no za spremembo zraven ni kuskus, krompirček, ki je zraven pa ni čist maroški, je pa hudo okusen
sestavine
marinada
meso
krompir
navodila za pripravo
-
v globokem krožniku ali drugi primerni stekleni ali keramični posodi, zmešamo sestavine za marinado
-
če nimamo že pripravljenih kosov, jim odstranimo kost in kožo, ter jih dobro povaljamo v marinadi, če smo hudo lačni pustimo marinirati vsaj 20-30min
-
medtem ko se meso marinira, olupimo krompir in ga narežemo na četrtine ali osmine, pač odvisno od velikosti
kuhamo nekje 10-15 min, vsekakor ne do konca
-
krompir odcedimo in ga z oljem, poprom, soljo, origanom in polovico parmezana dobro zmasiramo
-
parmezan naribamo - tisti iz vrečke za špagete se ne obnese
-
posujemo radodarno oz po okusu
-
in ja en na konc sem mal kajenca dodal
-
ko si je piščanček dovolj odpočil, ga damo v pekač, pa če želimo še gobe pa šparglje okol naložimo
-
če imaš večje kose krompirja, daš lahko ene 10 min prej v pečico, da bo istočasno s piščancem lepo pečen
-
dodamo še piščanca in pečemo na 1800C cca 40 min odvisno od velikosti zabatkov, ne ga presušit
-
no, ker pa ne hujšajo vsi, sem dal kožo posebej na krompir, ja kr solzne oči sem imel