7.3. Maroški piščanec iz pečice

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 20 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

7.3. Maroški piščanec iz pečice

Težavnost: Beginner Čas priprave 40 mins Čas kuhanja 40 mins Skupni čas 1 hr 20 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 4

Opis

no za spremembo zraven ni kuskus, krompirček, ki je zraven pa ni čist maroški, je pa hudo okusen

sestavine

marinada

meso

krompir

navodila za pripravo

  1. v globokem krožniku ali drugi primerni stekleni ali keramični posodi, zmešamo sestavine za marinado

  2. če nimamo že pripravljenih kosov, jim odstranimo kost in kožo, ter jih dobro povaljamo v marinadi, če smo hudo lačni pustimo marinirati vsaj 20-30min

  3. medtem ko se meso marinira, olupimo krompir in ga narežemo na četrtine ali osmine, pač odvisno od velikosti

    kuhamo nekje 10-15 min, vsekakor ne do konca

  4. krompir odcedimo in ga z oljem, poprom, soljo, origanom in polovico parmezana dobro zmasiramo

  5. parmezan naribamo - tisti iz vrečke za špagete se ne obnese

  6. posujemo radodarno oz po okusu

  7.  in ja en na konc sem mal kajenca dodal

  8. ko si je piščanček dovolj odpočil, ga damo v pekač, pa če želimo še gobe pa šparglje okol naložimo

  9. če imaš večje kose krompirja, daš lahko ene 10 min prej v pečico, da bo istočasno s piščancem lepo pečen

  10. dodamo še piščanca in pečemo na 1800C cca 40 min odvisno od velikosti zabatkov, ne ga presušit

  11. no, ker pa ne hujšajo vsi, sem dal kožo posebej na krompir, ja kr solzne oči sem imel

Ključne besede: Maroko, Mediteranska kuhinja, krompir, piščanec

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja