Print Options:

6.9. V bučkah pečeno Mleto meso

Kuhinja
Vrsta jedi
Težavnost Beginner
Porcij 4
Description

Ko je Sezona na vrhuncu bi bilo res žalostno, da nebi vsaj kaksno bučko ponucal. Eni jih mrcvarjo na žaru, eni jih delajo v zosu, pa kompote pa štrudle, vsakmu kar mu paše, men so pa edin tkole sprejemljive, pa še to mi je hudo ke prašičom hrano odžiram.

Res simpl pa dobra zadeva, 15 min dela pol pa še 45 min v pečici pa je, nobena znanost.
  • 2 kos bučka
  • 50 g mleto meso
  • 2 ž olje
  • 1 kos čebula
  • 3 strok česen
  • 1 kos korenje
  • 1 kos paprika
  • 1 ž mleta paprika
  • 0,5 čž muškatni orešček
  • 1 čž origano
  • 1 čž bazilika
  • sol, poper
  • 200+ g topljivi sir za posip (čedar, gavda...)
  • 40+ g parmezan
navodila za pripravo
  1. Čebulo narežemo, pražimo na olju, na srednjem ognju, solimo, popramo, mogoče kanček čilija, zalijemo z vinom.  ko je čebula mehka, notri naribamo korenje, dodamo mleto meso po tvojem izboru. Dodamo začimbe in tenstamo, da meso spusti vodo in da voda izpari, meso pa spremeni barvo z vseh strani.

  2. Ni potrebe da se meso speče do konca,saj se bo peklo še v pečici. Za boljši okus notri vržeš še papriko narezano na večje kose če jo boš pol preč vrgu al pa na manjše če bo ostala v mesu. Prižgemo pečico na 180o ventilatorsko, 200 navadno.

  3. Pripravimo bučke, tako da jih najprej razpolovimo in če so nerodne oblike in nočejo lepo stati še malo pofrezamo spodnji del.

  4. Z nožem zarežemo sredico tako da nam ostane cca 1 cm roba,

  5. nato pa z žlico izdolbemo sredico. Če želiš jo lahko dodaš mletemu mesu-meni ne paše, imam rajši meso in bučko uporabljam zgolj za embalažo in da da malo okusa.

  6. No ko imamo vse bučke pripravljene, na pleh damo peki papir, da ne bomo potem preveč drgnili, gor položimo bučke – men je ostal še mal testa od pice od včeraj- in notri nadevamo mesno mešanico, če si hudo lačen in ne boš jedel bučke pol takoj naribaš gor še sir kukr ti srce poželi pa kerga hočes- tilzit, čedar...

  7. pa zame obvezno še neki namest parmezana, noro dobr nardi, pa če vidš sm gor vrgu še par trakcev suhega paradajza v olju. No če boš bučko jedu - mora bit mehka pravjo, pol pa ne daš še gor sira ker bi  preveč porjavel, tko de si uro naštimaš na 30 min, takrat pa dodaš še sir, vrneš v pečico, da se lepo stopi- cca 10 min

Ključne besede: polnjene bučke, mleto meso