6.8. Orada na krompirju iz pečice
sestavine
riba
priloga
navodila za pripravo
-
če imamo cele ribe, kožo zarežemo na križ in vtremo izbrane začimbe, malo jih damo še v trebuh
-
če imamo fileje, začimbe posujemo po obeh straneh
-
krompir olupimo in narežemo na lističe in kuhamo 5-10 min, odvisno od debeline, vsekakor pa ne skuhamo do konca
-
čebulo narežemo in na olju pražimo, zalijemo z vinom, dodamo inčune in kapre
-
dodamo narezan česen in mleto rdečo papriko, premešamo, zadišimo česen, preverimo okuse, po potrebi dodamo sol in poper, odstavimo
-
v pekač razporedimo krompir, dodamo kakšen listič masla, po možnosti zeliščnega, preko pa stresemo popraženo čebulo
-
preko čebule položimo fileje
-
oz celo ribo
-
če imamo v hladilniku, dodamo zelje, papriko...
-
ali pač še debelo narezano čebulo in pomarančo, ker pa so ribice pa ne smemo pozabiti na vejico rožmarina
-
vržemo v pečico na 200°C za 30 min, fileje malo manj, celo malo več, pač po okusu,
-
samo da jo ne presušiš
priloga
-
vmes ko se se ribica lepo peče, pa si pripravimo še prilogo; na olju pražimo narezan por, dodamo inčune, kapre ter maslo
-
če imamo srečo, da dobimo pak choi, dodamo najprej stebla in jih zdušimo, perje pa dodamo na koncu, enako lahko narediš z blitvo
-
če pa nimaš pak choja, pa pojačaš količino pora, predvsem zeleni del
-
ko je por že ovenjen, dodaš lahko še na trakce narezano rdečo papriko
-
no ribica je verjetno tudi že pečena
-
in samo še postrežemo
-
pol pa letimo v portiča na klape, ti povem noro, tud riba