Kantonska kuhinja je ena od Osmih Velikih tradicij kitajske kuhinje
Svinjsko ribico narežeš na grižljaj velike kose, cca 2x2x0,5cm ali po želji, solimo, popramo, damo v dovolj veliko skledo, stepemo jajce, prelijemo ribico, dobro premešamo da se jajce oprime vseh strani,
povaljamo v škrobu
in vržemo v segreto olje, naj lepo plavajo in se ne dotikajo
pečene zlagaš na brisačko
Vmes ko pečeš se že lotiš omake, narežeš čebulo, jo na olivnem olju prepražiš zaliješ z vodo in vinom, notri naribaš korenje, tanko narežeš zeleno,(po želji na tanke trakce narezan bambusa), dodaš v posodo, pokuhaš, ko tekočina izpari dodaš nariban česen, ga hitro zadišiš, dodaš pomarančni sok-3 pomaranče-, kečap (če hočeš lahko hot), pelate, sladkor, zavreš, zmanjšaš ogenj, počasi kuhaš 5 min, če je zadeva pretekoča, 1 žlico škroba razmešaš brez grudic v 2 žlici vode, počasi vmešaš v omako, da se zgosti- žlice se mora oprijeti- notri dodaš ocvrto svinjo, dobro premešaš in postrežeš s kuhanim rižem
po želji potreseš s sezamom, mlado čebulo ali narezanim čilijem