Print Options:

4.3. Losos na mediteranski način

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 25 mins Skupni čas: 30 mins
Temperatura kuhanja 220  °C
Porcij 2
Description

Mediteranska dieta se razlikuje od mediteranske kuhinje! Ta pristop poudarja rastlinsko prehrano s poudarkom na nepredelanih žitih, stročnicah, zelenjavi in sadju. Vključuje tudi zmerno uživanje rib, mlečnih izdelkov (predvsem sira in jogurta) in majhno količino rdečega mesa.

sestavine
  • 100 g sparglji
  • 100 g por
  • 100 g brstični ohrovt
  • 400 g losos
  • Preliv
  • 1 dcl olivno olje
  • 1 čž sol
  • 0,5 čž poper
  • 2 čž origano
  • 1,5 dcl belo vino
  • 2 strok česen
  • 2 čž koper
navodila za pripravo
  1. zelenjavo očistimo in na hitro 10 minut pokuhamo

  2. zelenjavo odcedimo, zložimo v pekač

  3. v skodelici zmešamo vse sestavine za preliv

  4. najprej malo polijemo po zelenjavi, čez položimo lososa in prelijemo še po njem

  5. vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici na 2200C 15 min oz več če želiš bolj suhega in zapečenega 

  6. še solatka
  7. če rabiš zraven še solato, pa na hitro za par minut v krop vrzi brokoli

  8. ko ti je dovolj kuhan, odstavi odcedi, in ohladi v ledeni vodi, da bo lep ke v oštariji

    Okisaš po okusu

Ključne besede: ribe, Losos, mediteran