Okusen, svež, hranljiv in hitro pripravljen obrok brez ogljikovih hidratov, ja to so kitajčki vedl že 1000 let pred raznimi dietami.
na olju pražimo narezano čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom,, ko je popražena dodamo česen, ingver in ju zadišimo
dodamo mleto meso, po potrebi čili, premešamo, popečemo, z vseh strani, večkrat premešamo, dodamo še mešanico 5 kitajskih začimb, premešamo
vmes pripravimo željeno zelenjavo, narežemo papriko, mlado čebulo, kumare, bambus, korenje...
pripravimo skodelice iz ledenke, liste najlažje ločiš tako, da vmes naliješ vodo
mesu dodamo korenje
vmes pripravimo v skodelici še omako iz vseh sestavin, pazimo da jedilni škrob lepo raztopimo in jo dobro premešamo
omako prilijemo mesu, dobro premešamo, malo povremo, da omaka ni več vidna in je povsem vmešana v meso
dodamo še papriko, morda kalčke, premešamo, pregrejemo 30 sec
serviramo in naj si vsak sam nadeva v liste ledenke kar mu srce poželi
lahko potreseš z mlado čebulo, svežo baziliko in preliješ s sriracho
no ker se nismo preveč nabasal, bomo pa z lahkoto še splezal pod čoln in ga namazal z antivegetativnim premazom, no z antifoulingom