Kuharska pisateljica Eliza Acton v svoji knjigi Modern Cookery for Private Families iz leta 1845 opaža, da je John Dory "čeprav nevabljivega videza, po mnenju nekaterih oseb najbolj okusna riba, ki se pojavi na mizi". Priporoča, da ga enostavno spečete "zelo nežno" in se izogibate sušenju v pečici
file kovača dobro posolimo
ali pa uporabimo namensko mešanico začimbe za ribe npr od vegete
sej verjetno je strupena, sam je pa tko dobra...
inčune drobno sesekljamo, kapre pa tudi če ti niso všeč cele
raztopiš zeliščno maslo na zmernem ognju in mešaš inčune dokler se ne raztopijo, naribaš česen da zadiši, dodaš še narezan por.
Zaliješ z jušno osnovo in pokuhaš minuto ali dve, pač kolikor želiš mehak por, tekočina pa naj tudi povre in se začne gostiti, takrat pa dodaš še preostalo žlico masla, galepo vmešaš in postrežeš k ribi
vmes, ko se še ukvarjaš z inčuni, že pristaviš drugo ponev in na olivnem olju hitro popečeš kovača, najprej ga na dobro segreto olje položimo s kožo navzdol in ga z lopatko za nekaj trenutkov močno pritisnemo dol, da se ne usloči in bodo vogali zažgani, na sredini bo pa surov.
Ko je riba na spodnji strani dovolj pečena (3-4min odvisno od debeline), se z lahkoto odlepi od ponve, prej je ne mrcvari!, jo obrneš in še kakšno minuto popečeš
Serviraš na krožnik in priložiš masleni por z omako