31.7.hudo lepljive hrustljave perutničke
Opis
Teli kitajčki pa znajo, če bi še rajši ne moreš shujšat, ni mi pa jasno kako so oni tako suhi, aja mogoče mal več delajo pa bolj po pamet jejo- se ne prenažirajo kukr jest, sam mors bit res kakakter pri taki hrani kot je npr. tale
sestavine
marinada
cvrtje
omaka
postrežba
navodila za pripravo
mariniranje
-
Perutničke daš na pol, če imajo zravn še une pol pa na tri dele, v posodi jih soliš popraš, pa ingver čez potreseš
-
vse skupaj dobro premešaš, premasiraš, pa mal pustiš.
-
V drugi posodi ali globokem krožniku pripraviš moko v kateri povaljaš vsako perutničko posebej pa lepo jo potlači ker ima 215 ovinkov, da se povsod prime.
-
pristaviš olje, ga segreješ 1700C, notri zmečeš toliko peruničk da se ne dotikajo in da ne ohladiš olja s preveliko količino mesa naenkrat. Najprej jih počasi pečeš cca 7 min odvisno od velikosti lahko je 5 al pa 10, vglavnem počasi do zlate barve-ne rjave, pobereš ven na brisačko, drugo rundo not pa tko do konca.
-
Vmes da ti ne hodjo traparije po glav pa naštimaš omakco oz oblogico, najprej pa hitro popražiš sezamova semena (če želiš, men so dobra tud tko) na suhi ponvi, pa pazi da ne zažgeš, kolk pa , ja tolk ke ti paše, men je sezam zlo všeč in povaljam celo perutničko notri-cca pol skodelice. Za omako žlico olja v vok, lahko navadnega, arašidovega al pa sezamovega, not naribaš česen, čili kolk ga preneseš-tole je fejst soft, pržgeš ogenj al pa plato, hitro mešaš da česen zadiši,
-
vliješ sojino, če nimaš lahke dej pol vode pol navadne drgač bo preslano ker smo že solili meso. Doliješ vino ter bežečo ljubico (runny honey), zavreš in kuhljaš ob mešanju nekaj minut, da malo povre, dodaš rjavi sladkor, mešaš da se raztopi, balončki in se začne gostiti, ugasneš daš na stran
-
Ta čas si že vse perutničke prvo rundo spekel in odcedil na brisački tudi malo so se že ohladile in ponovimo vajo. Prižgeš olje segreješ na 170, notri daš nekaj perutničk in zapečeš do svetlo rjave barve, noro, pobereš ven in do konca,
-
zdaj pa odvisno kaj boš zraven, riž al kruh al pir, če rabiš riž ga skuhaj po navodilih na pakungi, drugače pa prižgi vok da se omaka segreje notri nabuhej perutničke, isto po mal, da jih lepo obračaš, da se okol in okol nalepi omaka,
-
na hitro še popražiš sezamova semena, pazi da ne zažgeš
-
perutničke daš ven in potreseš s sezamom, ponoviš do konca.
-
No zdej pa probej pa reč če upaš de se ni splačal! Mal srirache čez pa tud ne bo škodval!