Print Options:

30.7. domača Pica po Barbarino

Način priprave
Kuhinja
Težavnost Beginner
Porcij 2
sestavine
    kvasec
  • 40 g kvas (sveži)
  • 0,5 ž sladkor
  • 0,75 dcl voda (mlačna)
  • 0,75 dcl mleko (mlačno)
  • testo
  • 480 g moka 00 (lahko navadna)
  • 3 ž olivno olje
  • 1 ž sol
  • omaka
  • 1 pločevinka mala pelati
  • 1 ž olivno (olje)
  • 1 strok česen
  • sol
  • 2 čž pica začimbe
  • obloga
  • sir cheddar
  • mozzarella
  • slanina s poprom
  • čebula
  • paprika
  • koruza
navodila za pripravo
    pica
  1. Najprej pripravimo kvasec, v lončku zmešamo mlačno mleko in vodo, dodamo sladkor, kvas razdrobimo in vmešamo,  postavimo na kraj in počakamo da nabrekne.

  2. Najprej  stresemo v primerno posodo 420 g moke, na  sredini narediš jamico,  notri vliješ olive oil in kvasec, na obronku pa  potreseš sol, z mešalnikom na počasi začneš mešati od znotraj navzven, da se vse skupaj premeša, je pa precej pocasto zato počasi dodajaš še preostalo moko in mešaš, sedaj lahko testo vržeš na delovno površino in ga gneteš še na roke vsaj 5 min, vsa poanta dobrega testa je v gnetenju, česar pa noben bog od profijev ne pove

  3. testo pokriješ s folijo ali vlažno krpo in daš nekam na toplo da vzhaja.

  4. Med čakanjem pa pripraviš pelate in narežeš vse sestavine s katerimi boš obložil pico. Kaj dati gor je povsem tvoja odločitev, kar ti pač najbolj paše oz kar imaš trenutno v hladilniku. Enkrat sem bil v eni piceriji pa na žalost ne vem več kje, je bil na mizi blokec z listi za odtrgat, gor pa navedene vse kar so dajali na pico in si samo naredil kljukico pri posamezni zadevi in si dobil takšno pico kot si jo želel, ne pa  da moraš pol po njihovih predlogah gledati kera ti je najbolj všeč, pa pol nebi rukole ker res ne vem kje so slišal travo na pico dajat, bi pa gor kšga inčuna al pa kej tacga… no doma je pol to lažje če namensko veš da boš delal pico pač nabaviš sestavine ki so ti všeč pa pol vse gor nabuhaš, če ti je tako všeč, meni je sicer zadnje čase bolj všeč varijanta manj je več.

  5. No pelate iz pločevinke lahko samo zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš sol ter origano oz pica začimbe, če pa želiš bogatejšo različico; v ponvi segreješ olivno olje, dodaš nastrgan strok ali dva česna, hitro popražiš, pazi da ne zažgeš, ker zagreni, dodaš zmiksane pelate, začimbe in na majhnem ognju počasi kuhljaš do željene gostote, odstaviš in ohladiš.

  6. Testo raztegneš na peki papirju, je pol vse lažje, namažeš s pelati, lahko tudi po robu, če ti paše, pa nej italijani pač jokajo

  7. gor pa nabuhaj kat ti srce poželi, potreseš še s pica začimbami in vržeš v pečico segreto na max kar da, če imaš možnost pa v krušno peč- od temperature je odvisen tudi čas peke, pri 3000C je cca 11 min, je pa tudi odvisno kolk bogato si jo obložil.

  8. preostanek testa
  9. ker nismo bili neki posebej lačni smo dali v manjši pleh in je testo ostalo, lahko ga zaviješ v prozorno folijo in ga shraniš v hladilnik in porabiš v naslednjih dneh, glej le da ga daš pred uporabo vsaj dve ure prej ven

  10. lahko pa takoj narediš pica rogljičke za zjutraj, l

  11. ahko tudi sladko polnjenje

  12. S polnenjem ne pretiravaj, ker prvič ne boš mogel zapreti štručke, drugič pa ti bo med peko vse ven steklo

Ključne besede: pica