Print Options:

30.6. Kremna juha z zeleno in gorgonzolo

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 30 mins
Porcij 4
Description

Preprosta juha za hladne zimske dni ali pa deževne poletne dni

Ingredients
  • 2 žlica olivno olje
  • 250 gramov zelena steblo
  • 0.5 kos por
  • 1 kos čebula
  • 1 deciliter belo vino
  • 1 kos krompir
  • 5 deciliter zelenjavna jušna osnova (ali več za bolj redko juho)
  • 1 deciliter sladka smetana
  • 100 gramov sir s plesnijo
  • sol, poper
  • sveži drobnjak
navodila za pripravo
  1. Čebulo narežemo na lističe, zeleni odstranimo liste, nekaj jih prihranimo za dekoracijo in jo prav tako narežemo

  2. narežemo še por in vse skupaj pražimo na olivnem olju,  zalijemo z vinom in pražimo do mehkega, ne soli, boš na koncu, ker je  slan že sir 

  3. dodamo na kocke narezan krompir

  4. zalijemo z jušno osnovo in kuhljamo cca 15 min oz da je krompir mehak

  5. s paličnim mešalnikom zmeljemo do mehkega, dodamo na majhne koščke narezan sir, kuhljamo nekaj minut, da se sir stopi, dodamo sladko smetano in dobro premešamo, preverimo okuse, po potrebi dosolimo in popramo, po potrebi pa še malo čilija

    če ti je pregosto dodaj še malo jušne osnove

  6. serviraš na krožnik, potreseš z nekaj kockami sira, poliješ nekaj kapljic olivnega olja in potreseš z drobnjakom + kakšen listek zelene

Ključne besede: juha, soup, gorgonzola, zelena, celery blue cheese