30.6. Kremna juha z zeleno in gorgonzolo

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

30.6. Kremna juha z zeleno in gorgonzolo

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 20 mins Skupni čas 30 mins
Porcij: 4

Opis

Preprosta juha za hladne zimske dni ali pa deževne poletne dni

Ingredients

navodila za pripravo

  1. Čebulo narežemo na lističe, zeleni odstranimo liste, nekaj jih prihranimo za dekoracijo in jo prav tako narežemo

  1. narežemo še por in vse skupaj pražimo na olivnem olju,  zalijemo z vinom in pražimo do mehkega, ne soli, boš na koncu, ker je  slan že sir 

  1. dodamo na kocke narezan krompir

  1. zalijemo z jušno osnovo in kuhljamo cca 15 min oz da je krompir mehak

  1. s paličnim mešalnikom zmeljemo do mehkega, dodamo na majhne koščke narezan sir, kuhljamo nekaj minut, da se sir stopi, dodamo sladko smetano in dobro premešamo, preverimo okuse, po potrebi dosolimo in popramo, po potrebi pa še malo čilija

    če ti je pregosto dodaj še malo jušne osnove

  1. serviraš na krožnik, potreseš z nekaj kockami sira, poliješ nekaj kapljic olivnega olja in potreseš z drobnjakom + kakšen listek zelene

Ključne besede: juha, soup, gorgonzola, zelena, celery blue cheese

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja