od včeraj je itak ostalo en k up piščanca z roštilja, pa bomo danes naredili rižoto
čebule itak nikoli ni preveč, tako da eno čim večjo ne bo nič preveč, na masti pražimo do mehkega, takoj solimo, popramo pa čilija kolk je pač treba, zalijemo malo vode da se lepše mehča, vino gre v čebulo ne v grlo, če že prilagodi količino
po hladilniku pogledaš, za papriko, korenje por, poskusi še zeleno, če ne pa ne, če si zbirčen narežeš na velike kose da lahko na koncu pobereš ven, drugače pa na malo da je za pojest, dodaš še mesonarezano nakoščke, pa že to bi bilo čist dobr za pojest, ampak smo rekli rižoto, zato al to mal na kraj omakneš, al pa za nekaj trenutkov na krožnik streseš,
na olju riž postekleniš, potem pa vse skupaj vrneš v posodo in začnes zalivati s toplo jušno osnovo, eno zajemalko, ko popije drugo…,pazi da se ne prime, dodaš parmezan pa nej italjani rečejo kar hočejo, men je ful dobr da ga daš že vmes 1-2 žlice pač po okusu, kuhaš pa tudi do željene trdote riža ter suhosti, preveri slanost, poper, čili…na koncu lahko dodaš še košček masla, zraven solata po želji pa še parmezana, pa vina
pa dober tek