Print Options:

3.7. Rižota iz včerajšnjega piščanca

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Porcij 2
Description

od včeraj je itak ostalo en k up piščanca z roštilja, pa bomo danes naredili rižoto

sestavine
  • 1 kos čebula
  • 1 ž svinjska mast (lahko olje)
  • 4 strok česen
  • sol, poper
  • čili
  • 6 dcl piščančja jušna osnova (lahko zelenjavna)
  • 2 ščep žafran
  • 1 dcl belo vino
  • 200 g piščanec bedra (lahko prsa)
  • 10 cm por
  • 0,5 kos paprika
  • 0,5 kos korenje
  • 5 cm zelena
  • 1 čž paprika v prahu
  • 1 skodelica riž arborio
  • 40+ g parmezan
navodila za pripravo
  1. če nimamo ostankov pa popečemo poljuben kos piščančjega mesa, za moj okus bedra, ki so precej bolj sočna kot prsa

    čebule itak nikoli ni preveč, tako da eno čim večjo ne bo nič preveč, na masti pražimo do mehkega, takoj solimo, popramo pa čilija kolk je pač treba, zalijemo malo vode da se lepše mehča, vino gre v čebulo ne v grlo, če že prilagodi količino

  2. po hladilniku pogledaš, za papriko, korenje por, poskusi še zeleno, če ne pa ne, če si zbirčen narežeš na velike kose da lahko na koncu pobereš ven, drugače pa na malo da je za pojest, dodaš še mesonarezano nakoščke, pa že to bi bilo čist dobr za pojest, ampak smo rekli rižoto, zato al to mal na kraj omakneš, al pa za nekaj trenutkov na krožnik streseš,

  3. jušni osnovi dodaš žafran

     na olju riž postekleniš, potem pa vse skupaj vrneš v posodo in začnes zalivati s toplo jušno osnovo, eno zajemalko, ko popije drugo…,pazi da se ne prime, dodaš parmezan pa nej italjani rečejo kar hočejo, men je ful dobr da ga daš že vmes 1-2 žlice pač po okusu, kuhaš pa tudi do željene trdote riža ter suhosti,  preveri slanost, poper, čili…na koncu lahko dodaš še košček masla, zraven solata po želji pa še parmezana, pa vina

     

  4. pa dober tek

Ključne besede: rižota