Moja verzija je s čebulo, piščancem in testom.
v skodelici zmešamo vse sestavine za marinado
piščanca dobro premažemo z marinado in če le imamo čas ga pustimo malo ležati
v primerno veliko ponev položimo kose piščanca s kožo navzdol in ga lepo zapečemo
če boš delal s čebulo imaš sedaj čas in jo narežeš, lahko dodaš še drugo zelenjavo, npr ohrovt, papriko, gobice...
ko je piščanec lepo zapečen z obeh strani, ga vzamemo ven, preložimo v namaščen pekač
po potrebi dodamo še malo olja in pražimo čebulo, v drugi posodi pa že zmešamo sestavine za testo
v primerno velik pekač zložimo bedra, vmes potresemo s praženo čebulo in drugo zelenjavo, prelijemo s testom in vržemo v pečico ogreto na 200°C za 35 min, ko se zlato obarva
ga pokrijemo s folijo in nadaljujemo s peko
pripravimo še praliv
in ko je pečeno, prelijemo po testu in vrnemo v ugasnjeno pečico za 10 min, mogoče še malo kajenskega 😜
kljub vsemu prelivu pa še vedno zraven paše sveži kajmak