29.12. Konfitirana bedra s hruškami

Porcij: 4 Skupni čas: 3 hrs 30 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Francija, Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
yummy

29.12. Konfitirana bedra s hruškami

Težavnost: Intermediate Čas priprave 30 mins Čas kuhanja 3 hrs Skupni čas 3 hrs 30 mins
Porcij: 4

Opis

Konfitiranje je stara francoska metoda konzerviranja živil, ki vključuje počasno kuhanje na majhni temperaturi, v lastni ali dodani maščobi

sestavine

konfitiranje

picada

omaka

navodila za pripravo

konfitiranje

  1. če boš delal v pečici obvezno vzami ognjevarno posodo

    V primerno veliko posodo damo cca 1kg masti in počasi segrevamo da se stopi, če uporabljaš olje greš dalje

  1. stegna solimo, popramo, po želji pa še čili ali kajenski

  1. stegna položimo v stopljeno mast ali olje tako da so povsem prekrita, po potrebi dolijemo olje ali dodamo mast

    dodamo čebulo, česen, lovor žajbelj in rožmarin ter še nekaj zrn popra, po želji tudi timijan

  1. na res nizkem ognju (tako kot juho) kuhljamo cca 2 uri, če imamo račja stegna raje več, toliko da meso že odstopa od kosti

    če delaš v pečici daš na 120°C za 2-3 ure

  1. to zadevo lahko pripraviš že nekaj dni prej in jo potem samo še dokončaš, saj konfit lahko zdrži več mesecev v primernem temnem in hladnem prostoru

  1. vsekakor ne zavrzite maščobe oz olja, saj je polno okusov, porabimo ga za praženje krompirja, ocvrta jajca..

gril

  1. stegna res nežno preložimo iz posode v pekač in postavimo pod žar v pečici na 250°C za 10 min, da dobi lepo rjavo skorjo

    "da pocrniš a ne izgoriš" coppertone

  1. no zdaj pa bodi karakter in izpelji do konca, ok lahko mal probaš, ampak ne od svojega bedra

omaka

  1. vmes ko čakaš bedra, na maščobi pražiš čebulo, soliš, popraš zaliješ z vinom, povreš dodaš česen ga zadišiš, zaliješ z jušno osnovo

  1. dodaš hruške, cimet, klinčke, koriander, muškatni orešček, pokriješ in kuhljaš 10 min

picada

  1. vmes, ko se hruške kuhajo, popražimo pinjole, lešnike in mandlje, mešamo da se ne prižge

  1. stresemo v mešalnik, če te moti čebula v omaki jo pobereš s penovko in dodaš, dodaš še ostale sestavine, olivno olje, kruh, peteršilj

  1. vse skupaj zmiksaš, pa ne čist do paste, da se še malo čutijo lešniki

  1. picado damo v omako in lepo premešamo, da se vse skupaj poveže in zgosti - no bedra daj kasneje notri, da ne bo imel težav kot jaz.

  1. pri hruškah je tako, naredi kot ti paše, vzami tisto sorto ki ti paše, meni so trše bolj všeč, drugače pa jih še malo pokuhaj

    bedra na koncu samo še malo pogreješ, pazi da se ne razpadejo, lahko pa za piko na i daš še za 5 min pod žar, da še hruško mal zategne

  1. zraven paše česnov pire ali pa tudi riž in testenine, kar ti srce poželi, če si na dieti pa krompir izpusti, pa raje vzami še eno hruško, itak je pa omaka noro dobra

  1. zraven se prileže kozarec rdečega

  1. na koncu pa paše še sprehod ob morju

Ključne besede: piščančja, račja bedra, hruške

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja