Print Options:

28.8. Piščanec po mongolsko

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 30 mins
Porcij 4
Description

Da ne bo vedno samo mongolska govedina

sestavine
  • 1 kos piščančja prsa
  • 2 žlica jedilni škrob
  • 0.5 čajna žlička soda bikarbona
  • 1 žlica riževo vino
  • 2 centimetra ingver
  • 3 strok česen
  • čili
  • sezamovo olje
  • 0.5 kos čebula
  • por
  • paprika
  • 2 žlica olje
  • mlada čebula
  • omaka
  • 2 žlica sladkor
  • 1 žlica temna sojina omaka
  • 2 žlica svetla sojina omaka
  • 1 deciliter voda
  • priloga
  • riževe testenine (ali riž)
  • 0,5 čajna žlička sezamovo olje
  • sezam za posip
navodila za pripravo
  1. prsa narežemo na grižljaj velike koščke, zmešamo z riževim vinom, potresemo s sodo in jedilnim škrobom

    pristavimo vodo za testenine

  2. na olju meso hitro popečemo

  3. toliko, da dobi lepo rjavo barvo, vzamemo ven

  4. pražmo čebulo, zalijemo z vinom, povremo, dodamo česen ingver in po želji čili

  5. narežemo papriko in por

  6. zmešamo sestavine za omako

  7. popraženi čebuli po želji dodamo por, mlado čebulo in papriko, hitro popražimo

  8. vrnemo meso in zalijemo z omako

  9. testenine odcedimo

  10. postrežemo

  11. in posujemo s sezamom, po želji pa dodamo še malo srirache

Ključne besede: mongolski piščanec, mongolian chicken