zavremo jušno osnovo, najbolje morsko ali zelenjavno ali vodo če nimamo osnove
notri stresemo kuskus
skuhamo po navodilih
steresemo v primerno veliko posodo za solato in premešamo, da se zrna ločijo
šparglje narežemo na grižljaj velike kose in jih na žlici olivnega olja pražimo cca 3 min
dodamo še narezan por
in pražimo še toliko da šparglji malo porjavijo
če nismo že prej, narežemo kumare in malo solimo, da spustijo vodo
vmes ko imamo čas narežemo še preostalo zelenjavo
v skodelici zmešamo sestavine za preliv, kis in olje po okusu
sestavi solato po svojih željah, če ti kaj ne paše, pač izpustiš
začimbe za ribice zmešamo skupaj v skledici, lahko naredimo mokro in vmešamo že takoj olivno olje, ali pa jih polijemo kasneje
ribice z obeh strani z dobro namažemo z začimbami - najbolje že preden začnemo delati ostalo
v globji ponvi (da ne šprica toliko) segrejemo olivno olje, primerno vroče je ko vidimo valove - brez pira
ribo položimo najprej na kožo in jo takoj z lopatko pritisnemo za nekaj sekund, da se ne usloči
pečemo cca 3-4 min odvisno od debeline fileja, toliko da je koža lepo hrustljavo zapečena in obrnemo, ter pečemo še cca 2 min
zledajo precej prepečene, vendar niso, temnejša barva je le od mlete paprike
poberemo ven
in sestavimo