Print Options:

28.2. Mediteranski piščanec

Način priprave
Kuhinja ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 30 mins Čas kuhanja: 1 hr Skupni čas: 1 hr 30 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
Description

časovno je mogoče malo bolj zahtevno, za narest je pa čist u izi

pazi le pri rožmarinu, je hudo močna začimba in tudi marsikomu ni všeč, zato prej preveri, da ne bo slabe volje

pobereš vso zelenjavo, ki jo imaš in vržeš notri
    marinada
  • 1 dcl olivno olje
  • 1 čž limonina lupinica (še bolje pomarančna)
  • 4 strok česen
  • 1 čž rožmarin
  • 1,5 čž origano
  • 1 čž koriander (ali peteršilj)
  • 0,5 čž dimljena paprika
  • 1 čž mleta paprika
  • 1 ž gorčica
  • 1,5 čž sol
  • 0,5 čž poper
  • 1 kg piščančja stegna
  • 1 kos malancan
  • 1 kos bučka
  • 1 kos korenje
  • 1 kos paprika
  • 250 g gobe
  • 1 pest olive
  • 4 kos redeča čebula
  • 12 kos brstični ohrovt
  • 16 kos češnjev paradižnik
  • 4 artičoke
  • 8 kos krompir
  • 20 cm rožmarin
najprej meso v marinado
  1. zmešaš vse sestavine za marinado, če je pregosta dodaj še malo olja

  2. vzel sem stegna s kostjo in kožo, ker je bolj sočno kot pa prsa, če se greš dieto odstraniš kožo, pa jo daš zraven pečt, pa jo privoščiš nekomu, ki ne hujša

  3. stegna ene dvakrat zareži, da se marinada še notri mal zažre, v marinado daš še bučke malancane in krompir

  4. delo je pacasto al užitki so nepopisni

    vse skupaj res dobro premešaj, da je res vsak košček posebej od marinade

  5. ne sprašuj zakaj sta dva pekača, ja desni je pekoč

  6. vrstni red zlaganja načeloma ni pomemben, tisto na vrhu bo bolj pečeno, spodaj pa kuhano, pa si porazdeli kot ti paše

    če boš imel na vrhu papriko in stvari ki niso v marinadi, jih malo premaži z oljem da se ti ne zažgejo

    pazi z rožmarinom, sem dal v vsak pekač 10 cm pa je bilo precej močno, pa ga  imamo vsi radi

  7. daš v pečico na 1800C brez ventilatorja za 1,5 ure oz toliko, da je krompir pečen, vmes malo zaliješ z vodo ali jušno osnovo

  8. ajoj, kuko so kožice dobr ratale, ja no sej bo spet enkrat

Ključne besede: piščanec, mediteran, zelenjava