28.2. Mediteranski piščanec
Opis
časovno je mogoče malo bolj zahtevno, za narest je pa čist u izi
pazi le pri rožmarinu, je hudo močna začimba in tudi marsikomu ni všeč, zato prej preveri, da ne bo slabe volje
pobereš vso zelenjavo, ki jo imaš in vržeš notri
marinada
najprej meso v marinado
-
zmešaš vse sestavine za marinado, če je pregosta dodaj še malo olja
-
vzel sem stegna s kostjo in kožo, ker je bolj sočno kot pa prsa, če se greš dieto odstraniš kožo, pa jo daš zraven pečt, pa jo privoščiš nekomu, ki ne hujša
-
stegna ene dvakrat zareži, da se marinada še notri mal zažre, v marinado daš še bučke malancane in krompir
-
delo je pacasto al užitki so nepopisni
vse skupaj res dobro premešaj, da je res vsak košček posebej od marinade
-
ne sprašuj zakaj sta dva pekača, ja desni je pekoč
-
vrstni red zlaganja načeloma ni pomemben, tisto na vrhu bo bolj pečeno, spodaj pa kuhano, pa si porazdeli kot ti paše
če boš imel na vrhu papriko in stvari ki niso v marinadi, jih malo premaži z oljem da se ti ne zažgejo
pazi z rožmarinom, sem dal v vsak pekač 10 cm pa je bilo precej močno, pa ga imamo vsi radi
-
daš v pečico na 1800C brez ventilatorja za 1,5 ure oz toliko, da je krompir pečen, vmes malo zaliješ z vodo ali jušno osnovo
-
ajoj, kuko so kožice dobr ratale, ja no sej bo spet enkrat