"Spring rolls" so predjedi , ki jih običajno najdemo v kitajskih kuhinjah in kuhinjah jugovzhodne Azije. Za podobno kitajsko-ameriško jed se uporablja "Egg rolls".
Azijska verzija je običajno polnjena z zelenjavo, ameriška pa običajno vsebuje mleto meso,narezano zelje, fižolove kalčke in drugo zelenjavo, postreženo z omako za namakanje.
najprej zavremo vodo, odstavimo in namočimo posušene šitake
v kozici zavremo vodo odstavimo in namočimo vermicellije, za čas napisan na vrečki, pazi da ne bodo zdrizasti
na tanko narežemo zelje, če nimamo kitajskega bo tudi navaden dober
pripravimo še vse ostale sestavine in v skledici zmešamo sestavine za omako
čebulo na olju pražimo, dodamo česen, dodamo še mleto meso, ga hitro popražimo z vseh strani
naribamo korenje, drobno narezane šitake, dodamo zelje, bambus, kalče, mlado čebulo, por, papriko...kar nam pač paše,
pazi samo, da imaš narezano na res drobne koščke ali za las tanke trakce, ker boš imel drugače težave pri pakiranju
tenstamo morda minuto, da ne bo vse skupaj zdrizasto, mora še malo hrustati, vsaj zame, prelije še z omako in dobro premešamo ter odstavimo
v se skupaj stresemo v visoko posodo, dodamo še vermicellije in res dobro premešamo, da so povsod enakomerno razporejene vse sestavine, da ne bo kdo na koncu dobil vegi verzijo
liste poravnamo, prežemo na pol, zložimo skupaj in spet na pol
če še nisi delal spomladanskih zvitkov si oglej galerijo kjer je podroben prikaz
pripraviš si skodelico vode in čopič.
Polno žlico nadeva razporedimo na zgornjem robu lista, cca 2 cm od roba levo desno in zgoraj. Čopič pomočimo v vodo in premažemo levi, desni in spodnji (ne zgornji) rob testa, da se lepše sprime. najprej prepognemo zgornji rob, nato še levega in desnega in vse skupaj zavijemo. zaključek naj bo na spodnji strani da se zvitki med peko ne odprejo. Položimo jih na peki papir, ter z vseh vidnih strani premažemo z oljem
Pečemo v pečici na 1900C brez ventilatorja cca 20 min oz toliko da so lepo zlato rjavi.