Print Options:

28.1. Bučke v smetanovi omaki

Način priprave ,
Kuhinja
Vrsta jedi
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 10 mins Skupni čas: 15 mins
Porcij 2
Description

Hitro pripravljena priloga za tiste, ki ste ljubitelji smetanovih omak

sestavine
  • 1 kos čebula
  • 2 strok česen
  • sol, poper
  • 1 dcl belo vino
  • 2 dcl jušna osnova (ali voda)
  • 500 g bučka
  • 2 dcl smetana
  • 2 ž kisla smetana
  • 100 g sir s plesnijo
  • 1 čž drobnjak
  • vegeta
Kače tole obožujejo, drugač nebi blo objavljeno
  1. Ker gre vse skupaj precej hitro je najlažje da vse sestavine pripravimo, 

  2. čebulo narežemo, jo dušimo, solimo, popramo, zalijemo z vinom, ko povre še z jušno osnovo ali vodo, meni pa je ostala voda od namočenih šitak.

    ko je čebula povsem mehka, zadišimo še česen, notri naribamo bučke, ali če hočete, narezane na drobne kockice, tenstamo cca 8 min da spustijo vodo in se posušijo, ratajo zelene

  3. dolijemo smetano in dodamo kislo smetano ter dobro premešamo

    dodamo še na kosčke narezan plesnivi sir, zmanjšamo ogenj in mešamo, d se sir lepo raztopi, če se ti zdi pregosto, dodaj še malo smetane ali jušne osnove

    preveri okuse, po potrebi dodaj vegeto in poper

    postrezi zraven tenstanega ali pire krompirja

Ključne besede: bučke, omaka