28.1. Bučke v smetanovi omaki

Porcij: 2 Skupni čas: 15 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

28.1. Bučke v smetanovi omaki

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 15 mins
Porcij: 2

Opis

Hitro pripravljena priloga za tiste, ki ste ljubitelji smetanovih omak

sestavine

Kače tole obožujejo, drugač nebi blo objavljeno

  1. Ker gre vse skupaj precej hitro je najlažje da vse sestavine pripravimo, 

  2. čebulo narežemo, jo dušimo, solimo, popramo, zalijemo z vinom, ko povre še z jušno osnovo ali vodo, meni pa je ostala voda od namočenih šitak.

    ko je čebula povsem mehka, zadišimo še česen, notri naribamo bučke, ali če hočete, narezane na drobne kockice, tenstamo cca 8 min da spustijo vodo in se posušijo, ratajo zelene

  3. dolijemo smetano in dodamo kislo smetano ter dobro premešamo

    dodamo še na kosčke narezan plesnivi sir, zmanjšamo ogenj in mešamo, d se sir lepo raztopi, če se ti zdi pregosto, dodaj še malo smetane ali jušne osnove

    preveri okuse, po potrebi dodaj vegeto in poper

    postrezi zraven tenstanega ali pire krompirja

Ključne besede: bučke, omaka

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja