Print Options:

27.8. Ocvrti piščanec na solati

Način priprave
Kuhinja
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 20 mins Čas kuhanja: 15 mins Dodatni čas: 8 hrs Skupni čas: 8 hrs 35 mins
Temperatura kuhanja 170  °C
Porcij 4
Description

To ni povsem običajna piščančja solata, saj bi moral biti piščanec natrgan na trakce in vmešan v solato, pa nič zato, glavno da je okusno.

sestavine
    marinada
  • 1 Liter pinjenec (ali jogurt tekoči)
  • 4 kos piščančja bedra (brez kosti in kože, narezani po želji)
  • sol, poper
  • obloga
  • 2 deciliter koruzni kosmiči
  • 2 žlica moka
  • 1 čajna žlička origano
  • 2 čajni žlički česen mleti suhi
  • Sol, beli poper
  • čili ali pekoča paprika (po okusu)
  • 2 čajna žlička čebula v prahu
  • 2 čajna žlička mleta paprika
  • podlaga
  • ledenka
  • kumara
  • redkvica
  • rukola (zelje, paradižnik....)
  • preliv
  • 2 žlica majoneza
  • 1 žlica kisla smetana
  • 2 žlica jogurt
  • tabasco
  • sol, poper
  • 100 gramov sir s plesnijo
  • 1 čajna žlička mleti česen
  • 2 čajna žlička jabolčni kis
  • drobnjak
navodila za pripravo
  1. piščanca narežemo na kose in namočimo v pinjenec ali jogurt vsaj za 30 min bolje čez noč

     

  2. v zip vrečko stresemo koruzne kosmiče in začimbe, ter jih s posodo ali valjarjem zdrobimo v drobtine

  3. piščanca odcedimo in povaljamo v drobtinah

  4. piščanca cvremo v olju segretem na 170°C, medtem pa pripravimo preliv

  5. vse sestavine za preliv dobro premešamo, še posebej sir, da se povsem zlije z ostalimi sestavinami

    ocvrtega piščanca medtem zlagamo na papirnate brisačke

  6. narežemo še sestavine za solato

  7. in sestavimo

Ključne besede: ocvrti piščanec, solata, salad, fried chicken, pohančki, gorgonzola, plesnivi sir, preliv,