Če imaš rad sladko kislo pekoče varijante ti bo ta tud všeč, sicer ni z ananasom, ampak mango prav nič ne zaostaja za njim
Šalotko oz čebulo narežeš tko ke ti paše, men na listke, daš v vok, v katerem si segrel 2 žlici olja, mal posoliš da se čebula lepše tensta
pristavi vodo za riž. Ko zavre skuhaš po navodilih.
Čebulo zaliješ z vinom, če imaš kozice zmrznjene skuhane jih kar vržeš notri, če imaš odtajane kasneje, ko je vsa tekočina povrela hitro dodaš še nariban česen, ingver in čili,
ko zadiši dodaš papriko, kozice če jih nisi že prej, ribjo omako, sojino, limonin sok, sladko pekočo omako,
mango narezan na kocke, premešaš, mango samo pregreješ, cca 2min. probaš za sol in poper,
če ni dost pekoče dodaš še malo srirače, dodaš baziliko po okusu več ali manj, če je vse prav je tudi riž kuhan, ga odcediš in vse skupaj postrežeš, posuješ še s kokosom in mlado čebulo.