Recept je zelo podoben špagetom " Puttanesca", razlika je, da je tu povdarek na rdeči čebuli in je brez paradižnika. Bistveni sestavini sta rdeča čebula in inčuni, kapre in olive pa so pač moj dodatek.
najprej pristavimo vodo za testenine, ker bo omaka narejena prej kot bodo testenine kuhane
vode ne solimo, ker bo omaka precej slana
pripravimo vse sestavine,
čebulo narežemo in na olivnem olju pražimo
inčune drobno sesekljamo, da se bodo lepo stopili v omako
dodamo jih čebulo in skupaj pražimo, zalijemo z vinom, po želji dodamo čili
ko je čebula mehka in so se inčuni raztopili, naribamo česen, zadišimo, dodamo še narezane olive ter kapre, zalijemo z malo vode ali jušne osnove, preverimo okuse, popramo in po potrebi dosolimo, dodamo še narezan por
testenine so verjetno že skuhane in jih po malo dodajamo v omako in vedno dobro premešamo, da se omaka lepo porazdeli med testenine
Serviramo in posujemo s parmezanom in po želji s peteršiljem