Print Options:

27.2. Špageti z rdečo čebulo in inčuni

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 10 mins Skupni čas: 15 mins
Porcij 2
Description

Recept je zelo podoben špagetom " Puttanesca", razlika je, da je tu povdarek na rdeči čebuli in je brez paradižnika. Bistveni sestavini sta rdeča čebula in inčuni, kapre in olive pa so pač moj dodatek.

 

sestavine imaš zelo verjetno vse doma
  • 200 g špageti (ali druge testenine)
  • 2 ž olivno olje
  • 2 kos rdeča čebula
  • 8 kos file inčuna
  • 1 dcl belo vino
  • 2 strok česen
  • čili
  • 10 cm por
  • 4 kos črne olive
  • 2 čž kapre
  • sol, poper
  • 1 dcl voda (ali jušna osnova)
  • parmezan
  • drobtine grobe
pristavi vodo
  1. najprej pristavimo vodo za testenine, ker bo omaka narejena prej kot bodo testenine kuhane

    vode ne solimo, ker bo omaka precej slana

  2. pripravimo vse sestavine, 

  3. čebulo narežemo in na olivnem olju pražimo

  4. inčune drobno sesekljamo, da se bodo lepo stopili v omako

  5. dodamo jih čebulo in skupaj pražimo, zalijemo z vinom, po želji dodamo čili

  6. ko je čebula mehka  in so se inčuni raztopili, naribamo česen, zadišimo, dodamo še narezane olive ter kapre, zalijemo z malo vode ali jušne osnove, preverimo okuse, popramo in po potrebi dosolimo, dodamo še narezan por

  7. testenine so verjetno že skuhane in jih po malo dodajamo v omako in vedno dobro premešamo, da se omaka lepo porazdeli med testenine

    Serviramo in posujemo s parmezanom in po želji s peteršiljem

Ključne besede: Špageti, inčuni, rdeča čebula, testenine