27.2. Špageti z rdečo čebulo in inčuni

Porcij: 2 Skupni čas: 15 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
italija, Mediteran
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

27.2. Špageti z rdečo čebulo in inčuni

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 15 mins
Porcij: 2

Opis

Recept je zelo podoben špagetom " Puttanesca", razlika je, da je tu povdarek na rdeči čebuli in je brez paradižnika. Bistveni sestavini sta rdeča čebula in inčuni, kapre in olive pa so pač moj dodatek.

 

sestavine imaš zelo verjetno vse doma

pristavi vodo

  1. najprej pristavimo vodo za testenine, ker bo omaka narejena prej kot bodo testenine kuhane

    vode ne solimo, ker bo omaka precej slana

  2. pripravimo vse sestavine, 

  3. čebulo narežemo in na olivnem olju pražimo

  4. inčune drobno sesekljamo, da se bodo lepo stopili v omako

  5. dodamo jih čebulo in skupaj pražimo, zalijemo z vinom, po želji dodamo čili

  6. ko je čebula mehka  in so se inčuni raztopili, naribamo česen, zadišimo, dodamo še narezane olive ter kapre, zalijemo z malo vode ali jušne osnove, preverimo okuse, popramo in po potrebi dosolimo, dodamo še narezan por

  7. testenine so verjetno že skuhane in jih po malo dodajamo v omako in vedno dobro premešamo, da se omaka lepo porazdeli med testenine

    Serviramo in posujemo s parmezanom in po želji s peteršiljem

Ključne besede: Špageti, inčuni, rdeča čebula, testenine

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja