Print Options:

27.10. Pršutove skodelice s tremi siri

Način priprave
Kuhinja
Vrsta jedi , ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 5 mins Čas kuhanja: 20 mins Skupni čas: 25 mins
Temperatura kuhanja 180  °C
Porcij 4
sestavine
  • 4 kos pršut (tanke velike rezine)
  • 20 gramov Brie
  • 20 gramov gorgonzola (ali drugi sir z modro plesnijo)
  • 20 gramov cheddar (ali drugi topljivi sir)
  • parmezan
  • 2 strok česen
  • 2 žlica peteršilj (sveži)
  • 4 žlica olivno olje
  • rukola
  • drobnjak
  • bageta (1 dan stara)
navodila za pripravo
  1. sire si izberi po svojem okusu, naj pa bo vsaj eden z močnejšim okusom

  2. najbolj pomeben je pršut, če bo predebelo narezan, nikakor ne boš izdelal skodelice, če boš imel srečo da dobiš takšen kos, si že zmagovalec

  3. skodelice najlažje izdelamo tako, da vzamemo model za mafine

    tisti del pršuta , ki je kot bi bil odtrgan, gre na dno

  4. potem pa ostalo lepo peljemo po obodu, da dobimo kot cvet vrtnice

  5. to naj bi bilo za štiri osebe, ja ja... samo zame

  6. pečemo v pečici ogreti na 180°C 10 min oz toliko, da spremeni barvo

  7. vmes ko čakamo, narežemo sir na manjše kockice cca 1x1cm, ter pripravimo tržaško omako, drobno nasekljamo peteršilj, nastrgamo česen, dodamo olivno olje ter dobro premešamo

  8. skodelice damo iz pečice 

  9. narežemo štiri kose bagete

  10. namažemo s tržaško omako

  11. skodelice nadevamo z mešanico sirov, dodamo malo tržaške, šalčko postavimo na bageto in vrnemo v pečico na 180°C še za cca 10 min, da se začne sir topiti

  12. postrežemo na rukoli, potresemo z drobnjakom in parmezanom

Ključne besede: finger food, pršut, sir,