sire si izberi po svojem okusu, naj pa bo vsaj eden z močnejšim okusom
najbolj pomeben je pršut, če bo predebelo narezan, nikakor ne boš izdelal skodelice, če boš imel srečo da dobiš takšen kos, si že zmagovalec
skodelice najlažje izdelamo tako, da vzamemo model za mafine
tisti del pršuta , ki je kot bi bil odtrgan, gre na dno
potem pa ostalo lepo peljemo po obodu, da dobimo kot cvet vrtnice
to naj bi bilo za štiri osebe, ja ja... samo zame
pečemo v pečici ogreti na 180°C 10 min oz toliko, da spremeni barvo
vmes ko čakamo, narežemo sir na manjše kockice cca 1x1cm, ter pripravimo tržaško omako, drobno nasekljamo peteršilj, nastrgamo česen, dodamo olivno olje ter dobro premešamo
skodelice damo iz pečice
narežemo štiri kose bagete
namažemo s tržaško omako
skodelice nadevamo z mešanico sirov, dodamo malo tržaške, šalčko postavimo na bageto in vrnemo v pečico na 180°C še za cca 10 min, da se začne sir topiti
postrežemo na rukoli, potresemo z drobnjakom in parmezanom