26.6 Burek mesni + pica – Börek
Opis
Se mi je zaluštal bureka, ga nism jedu že ne vem kolk cajta. Drgač nism glih za vsak dan burek, ampak ene parkrat na let mi pa res zapaše. No pa tale verzija je res na izi, tud če si mal bl švoh od včeraj bo šlo tole narest
testo
mesni
pica
navodila za pripravo
izbor sestavin
-
jest sm za mleto govedino, če ti je presuha pa vzemi mešano, ajde no pa piščanca
ja izbor mesa je včasih prevelik, vzemi tistega, ki ti je najbolj pri srcu, v hrani je treba uživati ne pa trpeti, tud jagnjetina nemore biti slaba
-
Čebulo razrežeš na četrtine in daš v blender al pa čist drobno nasekljaš. Če daš v blender pazi da ne narediš čežane.
-
Na masti ali olju prepražiš drobno narezano čebulo, lahko jo zaliješ z dcl vina ali vode, da se lepše razpusti, dodamo še naribano korenje ali pač ne.
-
dodamo še meso, lepo mešamo da se enakomerno popeče, dobro solimo in popramo, pa še malo popramo, pol pa še malo. Meni ni bilo potrebno dodati nič čilija je bil kar lepo pekoči okus po popru, ga imam pač rad, ti pa lahko namesto preveč popra dodaš malo čilija ali pa nič. Tudi Zato mi je všeč, da sam skuham saj je lahko vedno začimb po mojem okusu.
-
Ko je meso lepo prepečeno ga odstavimo in počakamo da se malo ohladi.
-
Zdej pa samo še svizec zavije pa damo pečt v ogreto pečico na 190C za 30-35 min
List testa položimo na delovno površino in ga premažemo z mešanico vode in olja. Na spodnji rob, cca 3cm od roba, naložimo meso, pa ne preveč ampak tud premal ne.
-
Pol pa tko kep r spomladanskih zvitkih al pa sarmah, najprej zavijemo spodnji del testa preko nadeva, potem pa zapognemo še levo in desno stran, da med peko testo ne bo uhajalo ven. Na koncu ga še zvijemo v polža, če ti je tako všeč, lahko pa v pekač na dno daš en list testa, meso, drug list, meso…vmes pa mažeš z oljem in vodo.
-
Na koncu ga še zvijemo v polža, če ti je tako všeč, lahko pa v pekač na dno daš en list testa, meso, drug list, meso…vmes pa mažeš z oljem in vodo.
-
Da pa kdo slučajno nebi ostal lačen pa naredimo lahko še kakšnega pica. Enako kot pri mesnemu nadevamo spodnji rob, cel list premažemo z mešanico vode in olja, nato namažemo s pelati ali kečapom,
-
naložimo šunko in sir potresesemo z začimbami, lahko dodamo še papriko, olive…, ter zavijemo enako kot mesnega, položimo na pekač in vse skupaj premažemo z mešanico olja in vode
-
damo v prej ogreto pečico na 1900C 30-35 min