Print Options:

25.6. Kebab krožnik – Kebap

Vrsta jedi ,
Težavnost Beginner
Time
Čas priprave: 10 mins Čas kuhanja: 10 mins Skupni čas: 20 mins
Porcij 4
Description

Kebab izhaja iz perzijskega izraza za jed, ki je prešel v arabščino (kot kabāb) in turščino (kot kebap).

sestavine
  • 500 g piščančja prsa (lahko tud bedra)
  • kotany začimbe za kebab
  • olje
  • zelje belo
  • zelje rdeče
  • zelena solata
  • paradižnik
  • paprika
  • čebula
  • rdeča omaka
  • 3 ž jogurt čvrsti
  • 1 ž kisla smetana
  • 1 ž majoneza
  • 1 čž česen zrnat
  • 1 čž rdeča paprika
  • 2 čž kethcup
  • kajenski poper
  • koper
  • sol, poer beli
  • bela omaka
  • 2 ž jogurt
  • 1 ž kisla smetana
  • 1 ž majoneza
  • 1 čž česen zrnat (ali en strok)
  • 1 čž peteršilj
  • 1 čž koper
  • poper beli
  • 1 čž jabolčni kis
  • začimbe za solato (ali vegeta)
navodila za pripravo
  1. lahko pripraviš več mesa in ga zamrzneš za "hude čase"

    Piščanca narezeš na tanke listke, najlažje če ga daš prej malo v skrinjo, ali pa če imaš zmrznjenega preden se čisto odmrzne narežeš na salamoreznico, vzameš kotany začimbe za kebab posuješ, dodaš olje premešaš in pustiš 15 min

  2. ne šparej, bo pa še za jutrišno solato

    Narežeš vso zelenjavo ki ti paše in to zelo na tanko, zlagaš na krožnik ločeno ali vsako v svojo skledico, da si lahko vsak vzame kar in koliko mu paše

  3. priprava omakic

    hitro pripravimo še omaki, da jih bomo lahko dali še za kakšno minuto v hladilnik. Če delaš obe, je en jogurt glih za obe, pa če ste ljubitelji omakic je ta količina bolj za 2 kot za 4 osebe

  4. Piščanca hitro popečemo pazimo da ne presušimo posebej če imamo prsa, damo na brisačko da poberemo odvečno maščobo, da bo vsaj malo teleščku prijazen obrok.

    Na velik krožni si nadevamo solate po svojem izboru in količino ki nam ustreza, preko vržemo žlico bele in rdeče omake ali pač samo belo kot sabina ki ne je majoneze, dodamo piščanca kolikor nam paše ali pa celo ne. Preko piščanca še enkrat ponovimo z omako in voila.

    Če vam paše si vzemite zraven kruh ali morda celo pomfri, zame je že brez popolno.

Ključne besede: kebab, Turčija, piščanec