25.6. Kebab krožnik – Kebap

Porcij: 4 Skupni čas: 20 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kebab- vrteče se meso; Izvira sicer iz srednje azije, največjo prepoznavnost pa mu je prinesel turški doner kebab
pinit View Gallery 6 photos
pinit
0 Dodaj med priljubljene
yummy

25.6. Kebab krožnik – Kebap

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 20 mins
Porcij: 4

Opis

Kebab izhaja iz perzijskega izraza za jed, ki je prešel v arabščino (kot kabāb) in turščino (kot kebap).

sestavine

rdeča omaka

bela omaka

navodila za pripravo

  1. lahko pripraviš več mesa in ga zamrzneš za "hude čase"

    Piščanca narezeš na tanke listke, najlažje če ga daš prej malo v skrinjo, ali pa če imaš zmrznjenega preden se čisto odmrzne narežeš na salamoreznico, vzameš kotany začimbe za kebab posuješ, dodaš olje premešaš in pustiš 15 min

  2. ne šparej, bo pa še za jutrišno solato

    Narežeš vso zelenjavo ki ti paše in to zelo na tanko, zlagaš na krožnik ločeno ali vsako v svojo skledico, da si lahko vsak vzame kar in koliko mu paše

  3. priprava omakic

    hitro pripravimo še omaki, da jih bomo lahko dali še za kakšno minuto v hladilnik. Če delaš obe, je en jogurt glih za obe, pa če ste ljubitelji omakic je ta količina bolj za 2 kot za 4 osebe

  4. Piščanca hitro popečemo pazimo da ne presušimo posebej če imamo prsa, damo na brisačko da poberemo odvečno maščobo, da bo vsaj malo teleščku prijazen obrok.

    Na velik krožni si nadevamo solate po svojem izboru in količino ki nam ustreza, preko vržemo žlico bele in rdeče omake ali pač samo belo kot sabina ki ne je majoneze, dodamo piščanca kolikor nam paše ali pa celo ne. Preko piščanca še enkrat ponovimo z omako in voila.

    Če vam paše si vzemite zraven kruh ali morda celo pomfri, zame je že brez popolno.

Ključne besede: kebab, Turčija, piščanec

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja