25.6. Kebab krožnik – Kebap
Opis
Kebab izhaja iz perzijskega izraza za jed, ki je prešel v arabščino (kot kabāb) in turščino (kot kebap).
sestavine
rdeča omaka
bela omaka
navodila za pripravo
-
lahko pripraviš več mesa in ga zamrzneš za "hude čase"
Piščanca narezeš na tanke listke, najlažje če ga daš prej malo v skrinjo, ali pa če imaš zmrznjenega preden se čisto odmrzne narežeš na salamoreznico, vzameš kotany začimbe za kebab posuješ, dodaš olje premešaš in pustiš 15 min
-
ne šparej, bo pa še za jutrišno solato
Narežeš vso zelenjavo ki ti paše in to zelo na tanko, zlagaš na krožnik ločeno ali vsako v svojo skledico, da si lahko vsak vzame kar in koliko mu paše
-
priprava omakic
hitro pripravimo še omaki, da jih bomo lahko dali še za kakšno minuto v hladilnik. Če delaš obe, je en jogurt glih za obe, pa če ste ljubitelji omakic je ta količina bolj za 2 kot za 4 osebe
-
Piščanca hitro popečemo pazimo da ne presušimo posebej če imamo prsa, damo na brisačko da poberemo odvečno maščobo, da bo vsaj malo teleščku prijazen obrok.
Na velik krožni si nadevamo solate po svojem izboru in količino ki nam ustreza, preko vržemo žlico bele in rdeče omake ali pač samo belo kot sabina ki ne je majoneze, dodamo piščanca kolikor nam paše ali pa celo ne. Preko piščanca še enkrat ponovimo z omako in voila.
Če vam paše si vzemite zraven kruh ali morda celo pomfri, zame je že brez popolno.