25.2. JNA Pasulj s prekajenim mesom

Porcij: 4
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Balkan
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

25.2. JNA Pasulj s prekajenim mesom

Porcij: 4

Opis

Pasulj  je fižolova enolončnica iz navadno belega fižola, ki je priljubljena jed v balkanski kuhinji. Običajno je pripravljena z mesom, predvsem z dimljenim mesom, kot je prekajena slanina, klobasa in šunka, in je tipična zimska jed. Druge  uporabljene sestavine  sta še korenje in čebulo. Druga različica jedi s pečenim fižolom je znana kot prebranac

sestavine

navodila za pripravo

simpl ke pasulj

  1. ta verzija je z že kuhanim fižolom, če hočeš namakati fižol preberi priložen original.

    v primerno veliko posodo damo mast in na njej pražimo narezano čebulo, zeleno, dodamo na kolobarje narezano korenje, zalijemo z vinom

    Ko je čebula povsem mehka dodamo še panceto, jo hitro popražimo, naribamo česen, zadišimo, dodamo še mleto papriko, premešamo, pazimo da ne zažgemo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

    Če uporabljaš vodo lahko notri vržeš zelenjavno kocko 

  2. dodamo še meso po izboru, peteršilj steblo in liste, zmanjšamo ogenj toliko, da komaj brbota in kuhamo 1 uro oz odvisno od mesa, ki ga uporabljamo - toliko da je kuhan.

    Meso vzamemo ven. Po dnu posode zajamemo čebulo in korenje, ter nekaj zajemalk dmo v kozarec za miksanje. Z blenderjem vsebino zmiksamo ter vrnemo nazaj v posodo, če se nam zdi še preredko postopek ponovimo do željene gostote. Preverimo okuse dodamo poper in po potrebi sol oz vegeto, po želji še čili. Meso vrnemo v posodo in pregrejemo 

  3. serviramo na krožnike postrežemo s svežim kruhom in solato

še original, skenirano iz knjige "RECEPTURE ZA PRIPREMANJE JELA U JUGOSLOVENSKOJ NARODNOJ ARMIJI"

  1. količine so za eno osebo, brom pa dodaj po potrebi

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja